Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do dnešního večera zaznamenali hygienici na jihu Čech osm nových případů COVID-19, v regionu je 77 pozitivních osob

V Jihočeském kraji zaznamenali za dnešní den hygienici osm nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k sobotní 18. hodině v regionu zvýšil na 77. Nejvíce nových případů, tři, přibylo na Strakonicku.

„V průběhu dne vyšetřily laboratoře Nemocnice České Budějovice, Biologického centra Akademie věd ČR a Nemocnice Strakonice celkem 105 suspektních vzorků od osob, u nichž lékaři vyslovili podezření na možné onemocnění COVID-19. Osm z nich bylo pozitivních. K  dnešní osmnácté hodině jsme tak na území našeho kraje evidovali celkem 77 pozitivně testovaných osob,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Mezi nemocnými bylo 50 žen a 27 mužů. Dvacet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku a devatenáct na Českokrumlovsku. Třináct je z Českobudějovicka, jedenáct z Prachaticka, tři z Táborska a dva z Písecka. „Mezi nemocnými jsou dvě děti ve věku od 10 do 14 let. V produktivním věku 25 až 64 let je 57 pozitivních případů a celkem 18 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+,“ doplnila docentka Kotrbová.

„V souvislosti s výskytem nákazy v domovech pro seniory a v lůžkových zařízeních poskytovatelů sociálních služeb doporučilo Ministerstvo zdravotnictví nová režimová preventivní opatření v těchto zařízeních.  Ta se týkají především omezení styku klientů s personálem i mezi sebou na nejnutnější minimum, zrušení skupinových aktivit, společného stravování, zavedení pravidelných kontrol zdravotního stavu klientů a pravidelného měření jejich tělesné teploty bezkontaktními teploměry, zvýšení hygieny, používání ochranných pomůcek, zvýšené dezinfekce povrchů a podobně,“ konstatovala epidemioložka jihočeské KHS Jitka Luňáčková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koronavir, Jihočeský kraj, hygiena, onemocnění, COVID-19, Česko, okres Strakonice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Akademie věd České republiky, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Strakonice, a.s., Ministerstvo zdravotnictví České repu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dnešního večera zaznamenali hygienici na jihu Čech osm nových případů COVID-19, v regionu je 77 pozitivních osob  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.