Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po chladném začátku příštího týdne se bude oteplovat

Počátek příštího týdne bude ještě chladný, přes noc bude mrznout, poté se ale už bude postupně oteplovat. Teplotně však budou následující čtyři týdny normální, případně slabě podnormální. Z obvyklých hodnot by nemělo vybočit ani množství srážek, přičemž sušší má být zejména příští týden. Vyplynulo to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Relativně nejteplejší by měl být týden od 13. do 19. dubna, kdy by se nejvyšší denní teploty měly pohybovat v průměru kolem 15 stupňů Celsia. Naproti tomu příští týden by to mělo být jen kolem osmi stupňů a v noci můžou spadnout až k minus čtyřem stupňům. V dalších týdnech bude pokles nočních teplot pod nulou spíše výjimečnou záležitostí, uvedli meteorologové.

S ohledem na srážky ČHMÚ očekává, že v nastávajícím týdnu spadne minimum srážek. Poté by se to mělo zlepšit a deště by mělo být o něco více, nicméně týdenní úhrny by neměly překračovat deset milimetrů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, oteplení, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po chladném začátku příštího týdne se bude oteplovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.