Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet nakažených koronavirem se v Jihočeském kraji dnes zvýšil o dva

Dnes přibyly na jihu Čech dva nové verifikované případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Jeden případ byl zjištěn na Strakonicku, kde je zatím nejvíce nemocných v rámci jižních Čech, a jeden na Táborsku.

„Dobrou zprávou určitě je, že pozitivní byly pouze dva vzorky, což vzhledem k celkovému počtu testovaných 467 za 24 hodin je povzbudivé, ale musíme zůstat nohama pevně na zemi. K dnešní osmnácté hodině jsme tak na území kraje evidovali celkem 84 pozitivně testovaných osob. Jeden případ přibyl na Strakonicku, kde je zatím nejvíce nemocných v rámci jižních Čech, a jeden na Táborsku,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Vysoký počet vzorků byl způsoben mimo jiné testování repatriantů, kteří se o víkendu vrátili zpět do České republiky v rámci hromadných repatriací, organizovaných Ministerstvem zahraničí.

Šéfka jihočeských hygieniků rovněž upozorňuje na rozdíly v aktuálním počtu onemocnění COVID-19 na jihu Čech, které uvádí na svých webových stránkách Ministerstvo zdravotnictví, a verifikovaných případů, prověřených KHS Jihočeského kraje. „Na stránkách ministerstva se objevují nové případy průběžně, jde o hlášení nově zachycených případů jednotlivými laboratořemi, které ještě hygienici nestihli verifikovat, a proto dochází k drobné diskrepanci mezi podvečerními údaji KHS a aktuálně a průběžně doplňovanými údaji na stránce ministerstva, která k dnešní dvacáté hodině vykazovala v kraji kumulativně 88 případů. To znamená, že v Jihočeském kraji dnes večer evidujeme v relativních číslech, tedy v přepočtu na sto tisíc obyvatel regionu, 13,73 případu na sto tisíc obyvatel regionu. To je nejméně ze všech krajů v ČR,“ poznamenala docentka Kotrbová.

Mezi nemocnými je 52 žen a 32 mužů. Celkem 25 nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku, 21 je z Českokrumlovska, 15 z Českobudějovicka, 12 z Prachaticka, sedm z Táborska, dva z Jindřichohardecka a dva z Písecka. „Mezi nemocnými jsou dvě děti ve věku od 10 do 14 let. V produktivním věku 20 až 64 let je 61 pozitivních případů a celkem 21 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+,“ doplnila zástupkyně epidemioložky KHS Jihočeského kraje Gabriela Žampachová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky koronavir, hygiena, výsledky testů, Jihočeský kraj, COVID-19, Česko, okres Tábor, okres Strakonice, Krajská hygienická stanice, Kvetoslava Kotrbová, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Počet nakažených koronavirem se v Jihočeském kraji dnes zvýšil o dva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.