Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé mohou v Budějcích stále parkovat zadarmo. Město prodloužilo zrušení placených stání

I dále mohou lidé v Budějcích parkovat zadarmo. Volné parkování včera rada města v návaznosti na kroky vlády prodloužila. Platit by toto opatření mělo podle náměstka pro dopravu Viktora Lavičky zhruba do Velikonoc.

Zadarmo mohou lidé v Budějcích parkovat už více než dva týdny. „Včera jsme na základě nového usnesení vlády rozhodli o dalším prodloužení takzvaného volného parkování, které tak bude možné v Českých Budějovicích i nadále," uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Platit by podle něj mělo toto opatření zhruba do Velikonoc. „Potom uvidíme, jakým způsobem bude dále vláda jednat. Vždy reagujeme na aktuální opatření," dodal Lavička.

Zaparkovat tak mohou lidé zadarmo na všech parkovištích, ale i v modrých a smíšených parkovacích zónách. O kolik peněz město tímto opatřením přijde zatím není jasné. „Toto jsme samozřejmě zadali dopravnímu podniku, který ty ztráty vyčíslí. Ale jde o měsíc březen, který skončil včera, proto tu bilanci zatím ještě nemáme," uzavřel Lavička.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkování, České Budějovice, koronavirus, omezení, Velikonoce, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou v Budějcích stále parkovat zadarmo. Město prodloužilo zrušení placených stání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.