Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 10. června 2020, 17:46
Až šedesáti procentní nárůst ve stáčení lahvového piva má díky nové stáčecí lince Budějovický Budvar. Tu dokončil národní pivovar v prosinci loňského roku. Díky tomu je nyní schopný dodávat do skladu až 40 tisíc naplněných lahví za hodinu. Celá akce je součástí strategického rozvoje kapacit pivovaru.
„Důvodem investice byla rostoucí poptávka a potřeba zvýšit výrobní kapacity především v sezonní špičce. Nová linka je vybavena stroji umožňující stáčení piva do lahví o objemu 0,5 litru, jejich vkládání do přepravek po 20 kusech a následné zabalení na paletu,“ vysvětluje sládek a výrobně – technický ředitel Adam Brož.
Budvar novou linku vybavil nejnovějšími technologiemi, které lze pro stáčení piva do lahví pořídit. Je relativně jednoduchá a díky nejmodernějšímu vybavení dokáže kontrolovat prázdné lahve, správné plnění, hotové etikety, ale i optimalizovat samotný chod linky.
Staré linky se díky nové posile dočkají rekonstrukce. „Do této chvíle jely sedm dní v týdnu, až na nějakou drobnou nezbytnou údržbu, která ale nebyla zdaleka dostačující, a taková jakou bychom si představovali pro udržení maximální efektivity provozu. Během zhruba dvou let se proto pustíme do jejich rekonstrukce,“ popsal Adam Brož.
Lahvové linky se podle Brože začaly v sezónních špičkách stávat úzkým místem pivovaru. Díky nové lahvovně tak bude možné zvýšit dosavadní výkon až o šedesát procent. „Při své garantované efektivitě je linka schopná dodávat 40 tisíc hotových lahví za hodinu. Na samotném plniči je 168 plnících hlav. Takže když se plnící karusel otočí jednou, nastáčí pro jednoho člověka zásobu piva na celý týden, jednu láhev na hodinu, včetně noci,“ vypočítává s úsměvem výrobně – technický ředitel.
Stavba linky začala v prosinci roku 2018 a nahradila přístřešek původní expedice piva. Zkušební provoz zahájil Budvar o necelý rok později, 6. prosince.
Třetí lahvová linka je součástí širšího rozvoje pivovaru. „Celá strategie rozvoje započala před lety a směřuje k výstavbě pivovaru převyšujícímu 2 miliony hektolitrů piva za rok,“ představil Brož. Modernizace začala na konci roku 2018 otevřením logistického centra. Nyní pokračovala novou lahvovnou a ukončena by měla být výstavbou nové varny, která by měla umožnit vaření zmiňovaných dvou milionů hektolitrů piva za rok. Aktuálně se národní pivovar Budějovický Budvar pohybuje kolem 1,7 milionu hektolitru piva ročně.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.