Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z Pražské třídy zmizí modré loubí, začít bourat by se mohlo v týdnu

Rada města schválila odstranění modrého loubí na Pražské třídě. Důvodem je velmi špatný stav konstrukce, která je nejen silně zkorodovaná, ale už i úchyty, které u střechy jsou, ne moc často vydrží nápor větru.

Podle vedení města už promenáda ničím nepřipomíná to, co architekti vymysleli a naprojektovali. „Pokud vše dopadne dobře mohla by se zítra podepsat smlouva a demoliční práce by mohly obratem začít,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec

Jednou z variant bylo, že by se modré loubí opravilo. Od toho nakonec město upustilo. Oprava by totiž byla dražší než demolice, a navíc by konstrukci nevrátila původní podobu. 

Zbouráním loubí ale práce nekončí. Město bude muset vyřešit, jak s celým prostorem naloží dál. Chce proto připravit územní a urbanistickou studii, která se pokusí vyřešit novou podobu lokality. „Tento záměr by měl korespondovat a počítat například s tím, že se naproti bude rekonstruovat a rozšiřovat hotel Clarion, kde vznikne komunikace městského typu,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Loubí na Pražské třídě sloužilo naproti obchodnímu centru také jako autobusový terminál. O kryté zastávky podle náměstka lidé nepřijdou. Nahradit by je měl mobiliář. Město má před sebou ještě jednání s majiteli objektů, které městu nepatří. Proti bourání přístřešku přišlo i několik stížností. 

Lhůta pro podání návrhů na novou podobu celé lokality, kde přístřešky stojí, je do 31. srpna. „Do této doby očekáváme, že dostaneme od oslovených architektů, kterých bylo celkem pět, nějaké nabídky,“ řekl Lavička, který dodal, že demolice by měla vyjít na přibližně dva miliony korun. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky loubí, Pražská třída, rekonstrukce, České Budějovice, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Pražské třídy zmizí modré loubí, začít bourat by se mohlo v týdnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.