Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

RunCzech přijíždí do Budějc s letní výzvou Česko běží dál a zve na Runway Run

Mattoni 1/2Maraton České Budějovice se koná až koncem října, ale organizátoři běžeckých závodů RunCzech sem dorazí již ve středu 8. července. Na místní trase Mattoni FreeRun se bude konat jedno ze speciálních zastavení běžecké výzvy Česko běží dál.

S virtuálními běhy jakoby se roztrhl v posledních týdnech pytel, ale RunCzech originálně přišel s výzvou na reálných pětikilometrových tratích, které spadají pod platformu Mattoni FreeRun. Tras je po celé republice 90, v Ústeckém kraji jich najdete hned osm, na kterých navíc pravidelně vybíhá skupina nadšenců s koučem. Pokud někdo nechce sbírat kilometry do výzvy sám nebo chce poznat novou běžeckou partu, může se připojit. Každá trasa s koučem má svou Facebookovou skupinu, ve které zjistíte informace k výběhům.

V Českých Budějovicích se bude na trase Stromovka běhat ve velkém již ve středu 8. července od cca 16 hodin. Všichni účastníci dostanou startovní číslo a budou moci odstartovat svou „pětku“ pod startovním obloukem. Hlavní výběh odstartuje v 18:00.

„Naším cílem je, aby si s sebou všichni na své výlety zabalili běžecké boty a kromě tradičních míst objevovali i běžeckétrasy, které jsou certifikované Českým atletickým svazem. Právě teď musíme dát lidem možnost zase pocítit ten soutěžní adrenalin,” uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Do výzvy Česko běží dál se přihlásíte na webových stránkách. Registrace je zdarma a cílem celé výzvy je zaběhnout na FreeRun trasách do 6. září 125 kilometrů. Pro ty, kteří rádi soutěží a jen cílový počet kilometrů jim nestačí, má RunCzech několik podkategorií. Po celou dobu bude možné sledovat žebříčky nejrychlejších běžců na 5, 10, 20 a 40 km. Dále bude oceněn ten, kdo jako první splní celou výzvu, kdo poběží na nejvíce různých tratích a ten nejrychlejší na každé trati. Každý, kdo dokončí celou výzvu, získá digitální medaili a bude automaticky zapojen do tomboly.

To ale není zdaleka vše, co si organizátoři běžeckých závodů na léto připravili. Už nyní se můžete registrovat na Runway Run České Budějovice (10. – 11. července). Oba závodní dny přinesou jedinečnou možnost účastnit se závodu na unikátním místě, kam se jindy nedostanete. Rovnou si navíc můžete ve svých kalendářích označit akci Runway Run Praha 18. - 19. července a sobotu 1. srpna Pivovarský běh s Birellem v Plzni.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky RunCzech, České běží, Runway Run, České Budějovice, Česko, Mattoni, Český atletický svaz, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Ústecký kraj, Carlo Capalbo, Praha, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RunCzech přijíždí do Budějc s letní výzvou Česko běží dál a zve na Runway Run  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.