Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Město instaluje koupací mola, koupání v řece je ale na vlastní nebezpečí

Koupací mola, která jsou součástí dlouhodobé snahy města o oživení okolí řek, už jsou skoro na svých místech. Někteří se ale pozastavují nad kvalitou vody v řece, která podle nich není vhodná ke koupání. Podle hygieny je tomu opravdu tak. U mol se tak v nejbližší době ještě objeví cedule, které upozorňují, že koupání je na vlastní nebezpečí.

Mola budou moci plavci využívat u Meteoru, Lučního jezu, tenisových kurtů Libra a v sousedství písečných pláží u Voříškova dvora. Ne všichni tento krok radnice pochvalují. „Jsem zvědavá, kdo se v té špíně bude koupat. Kdyby radši postavili v krajském městě pořádný aquapark,“ napsala na Facebooku Marta B. Podobný názor zastávají i ostatní lidé. „K čemu to bude??? Řeka špinavá jako prase,“ dodal Lukáš V.

Na tom, že voda není ke koupání vhodná, se shodují i hygienici. „Vzorky na řekách neodebíráme a nikdo by neměl být vybízen k tomu, aby se koupal. Jedná se vždy o koupání na vlastní nebezpečí. Za nás není Vltava vhodná ke koupání,“ řekli hygienici

Město by tak v nejbližší době ještě mělo u mol instalovat cedule, kde bude provozní řád. „Nejedná se o oficiální koupaliště, což bude i součástí provozního řádu. Bude jasně uvedeno, že koupání a vstup do vody je na vlastní nebezpečí. Bydlím kousek od Lučního jezu a ten je v létě obsypán lidmi. Koupou se tam senioři i děti,“ uzavřel první náměstek primátora Juraj Thoma.

Mola jsou součástí dlouhodobé snahy města o oživení okolí řek. K tomu slouží také strategická studie Město a voda. „Projekt má za cíl využít ve prospěch obyvatel i návštěvníků dosud skrytý potenciál, jenž nabízí již samotná poloha města na soutoku řek Vltavy a Malše. Záměrem projektu je vrátit řekám život, minimálně takový, jaký jim v historii zcela přirozeně náležel. Základním předpokladem pro naplnění této vize je splavněná Vltava,“ uvedlo již před časem město.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koupací mola hygiena, České Budějovice, Thoma, koupání, LUČNÍ JEZ a.s., Vltava, Facebook, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město instaluje koupací mola, koupání v řece je ale na vlastní nebezpečí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.