Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysoké teploty, silné bouřky a vydatné deště. Meteorologové vydali další výstrahy

Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokými teplotami, silnými bouřkami a vydatnými dešti. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro celý Jihočeský kraj.

Vysoké teploty, které mají podle předpovědi panovat celý dnešní den, mohou představovat vysokou zátěž pro lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. „Doporučujeme dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných autech,“ uvedli meteorologové.

Během dnešního dne by měly dorazit i silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami. Lokálně se dá očekávat rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů a sklepů. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat blesky, v menší míře i kroupy a nárazy větru. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty.

Výstraha před vysokými teplotami je v platnosti od dnešního poledne do sedmé hodiny večerní. Před bouřkami pak meteorologové varují od zítřejší dvanácté hodiny do pondělní druhé hodiny ráno. Předběžné varování před vydatnými dešti platí od pondělní noci do středeční půlnoci. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, meteorologové, počasí, bouřka, vysoké teploty, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoké teploty, silné bouřky a vydatné deště. Meteorologové vydali další výstrahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.