Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Netro Life Radio: Zkušenost z prvního měsíce provozu? Kdo nás naladil, už u nás zůstal. To je krásná vizitka

PR článek

Budějky mají nové rádio… rádio, které se vymyká… rádio, které je dělané srdcem. Jmenuje se Netro Life Radio a rychle roste na oblibě. Že ho ještě neznáte? Pokud máte rádi taneční muziku, měli byste to napravit a naladit 100,8 FM. Ale pozor, je možné, že ten den už rádio nevypnete. Povídali jsme si s majitelem rádia Pavlem Konopou, který si plní dávné sny.

Co vás vedlo k založení rádia?
Myšlenka je už skutečně stará. V podstatě se od 11 let věnuji stavbě elektroniky, přičemž se ze mě stal nadšenec do techniky, mixážních pultů, diskoték a tak dále… Rád jsem si v hlavě hýčkal myšlenku na rádio, ale věděl jsem, že je pro mě nereálná. Už ve třinácti letech jsem dělal první diskotéky, vydělával si první peníze, které jsem poté investoval do techniky. Vždycky jsem byl samouk, který hledal informace všude možně. Je nutné si uvědomit, že internet zdaleka nebyl tak populární.

Diskotéky v tak mladém věku?
Začal jsem s nimi na základní škole a už tenkrát jsem měl dobrou účast – vždy zhruba 200 lidí. (úsměv) Udělal jsem si tím dobré jméno. Hudba mě bavila, myslím, že jsem měl talent na to předat lidem skutečně dobrou muziku. Vraceli se mi, chtěli se pobavit, bylo to fajn. Pak jsem dělal už pravidelné diskotéky pro dospělé. Víte, paradoxem je, že já sám mohl na diskotéku až v 18 letech, takže jsem nebyl ovlivněný jinými DJs. To je právě to, proč jsem se možná vymykal…

A kdy jste oživil myšlenku na rádio?
V roce 2008 jsem sestavil první vysílač, který už stál za to. Měl výkon okolo osmi wattů, což stačí na pokrytí městské zástavby Českých Budějovic. Z diskoték jsem měl dostatečnou techniku, tak jsem rozjel pirátské vysílání. Už tehdy se rádio jmenovalo Netro Life Radio. Věděl jsem, co tuzemským rádiím chybí – taneční hudba na všechny možné způsoby. Toho konceptu jsem se držel a držím se ho dodnes. Tehdy jsem také zjistil, že ačkoliv jsem měl bohaté zkušenosti z diskoték, v rádiu je to přece jen o něčem jiném.

Na profi bázi jste to ale nakonec rozjel až o několik let později…
V roce 2016 jsem si opět uvědomil, že stávající rozhlasové stanice nenabízí nic zajímavého, nic, co by přitáhlo nové posluchače. Definitivně jsem se rozhodl Jihočeskému kraji nabídnout kvalitní taneční muziku. Od pomalých skladeb po rychlé, různé věci z ciziny, například i zajímavosti z Asie, remixy, zkrátka všechno možné, co lidi roztančí… Myšlenka to byla dobrá, ale netušil jsem, jak složitá cesta mě čeká. Je to dlouhý příběh, který trval tři roky, než se všechny formality vyřídily. Překážek bylo skutečně mnoho. A pak zde bylo vybudování studia, které stálo miliony korun. Bylo to náročné, ale vím, že jsme plně profi a máme jeden z nejkvalitnějších zvuků.

Kdy jste poprvé vysílali?
15. června letošního roku. Ukázalo se, že když už nás lidé naladí, tak nepřeladí. (úsměv) Hlavní výhodou je, že jsme budějcké studio, které cílí na region. A také máme co nabídnout. Jsme prostě jiní.

Takže vás naladí jen Budějčáci?
Ne, jsme poslouchatelní od Kaplice po Soběslav, Blatnou, Písek…

Zprvu se zdálo, že nebudete dávat prostor moderátorům, ale není tomu tak…
Moderátoři u nás fungují. Jedou naživo. Každý čtvrtek od 18 do 19 hodin máme třeba autorský pořad nazvaný Cesty k úspěchu. Zveme úspěšné lidi, vědce, podnikatele, umělce, kteří vypráví svůj příběh. Co nemáme, to jsou zprávy mluvenou formou. Mimochodem rád bych upozornil na nedělní pořad DJ Honza a jeho hosté z města, kde dáváme prostor začínajícím umělcům. Poznal jsem mnoho šikovných lidí, kteří se neangažují v klubech, přitom tamní DJs kolikrát překonávají. Prostě nedostali šanci… Profesionálové nás od tohoto kroku odrazovali, ale my se shodli, že je to dobrý krok.

Mají vaši moderátoři svobodu, nebo jedou podle not, které jim dáte?
Svobodu u nás mají mnohem větší než jinde, samozřejmě v mezích. Například sprostá slova u nás neexistují. Co se týká programu, tak ten stavím já, ale mají možnost vkládat skladby na přání, nebo něco, co se v daný okamžik zkrátka hodí. Pro mě jsou nejdůležitější pozitivní skladby, dobrá hudba, dobrá nálada.

To vám v jiných rádiích chybí?
Výběr opravdu dobrých rádií je mizivý. My se snažíme hrát jinak, chceme pouštět to nejlepší, mít pořady, které skutečně pobaví, být na stejné vlně s posluchači, být jedněmi z nich. Jsme první rádio, které se snaží hrát opravdově pro lidi. Ano, první rádio pro lidi, to je heslo, které se mi moc líbí. (úsměv) Jsme schopni vyjít posluchačům vstříc v souladu s programovým formátem, nasloucháme jim!

Vím, že hodláte dělat velké párty, které budou propojené s rádiem…
Přesně tak. Nejbližší Netro Life Radio Party je už za dveřmi! Uskuteční se v sobotu 15. srpna v klubu K2. Začínáme ve 21 hodin a všechny zveme. Návštěvníci se mohou těšit na DJs a moderátory z našeho rádia… a především pak na parádní muziku. Zúčastnit by se měla i jedna známá osobnost, ale její jméno si necháme jako překvapení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Netro Life Radio, radio, hudba, rozhlas, technika, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netro Life Radio: Zkušenost z prvního měsíce provozu? Kdo nás naladil, už u nás zůstal. To je krásná vizitka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.