Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čerpací stanici odpadních vod pomůže nový drtič. Město za něj zaplatí přes čtyři miliony

Na čerpací stanici odpadních vod na Dlouhém mostě bude v září instalován nový drtič. Ten by měl vyřešit časté problémy s ucpáváním umělými vlákny. Za osazení nového drtiče zaplatí město 4,5 milionu korun. Hotovo by mělo být v listopadu.

Vlhčené ubrousky nebo utěrky. Běžná výbava mnoha domácností. Lidé ale velmi často tyto pomocníky místo do koše hází do odpadu. Strojní zařízení v kanalizaci se pak ucpe, protože vlhčené ubrousky a utěrky nejsou rozložitelné. „Zablokovaná kanalizace kumuluje odpad v kanálech. Vlhčené utěrky totiž většinou obsahují jemná plastová vlákna, která jsou problémem nejen pro správce kanalizačních sítí, ale mohou se tak dostat i do vodních toků a způsobit potíže rybám a dalším živočichům," vysvětluje náměstek primátora Ivo Moravec. Následné opravy ucpaných kanalizací a strojního zařízení jsou podle něj navíc velimi nákladné.

Město proto nechá v září na čerpací stanici nainstalovat drtič těchto vláken. Umístěn bude v nátokovém kanálu. „Součástí budou bourací práce, stavební úpravy v suterénní komoře, obnova kabelových tras, osazení nového rozvaděče a automatizovaného systému řízení s přenosem dat na dispečink provozovatele,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Práce by měly začít už v září a skončí v listopadu 2020. Zhotovitelem je společnost ENVI-PUR. Za osazení nového drtiče město zaplatí 4,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky čerpadlo, odpad, vlhčené ubrousky, drtič, čerpací stanice, kanalizace, Dlouhý most, Ivo Moravec, Velim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čerpací stanici odpadních vod pomůže nový drtič. Město za něj zaplatí přes čtyři miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.