Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město lidem, lidé městu bude. Zrušení zvedlo vlnu nevole

I když to včera vypadalo, že Město lidem, lidé městu má pro letošek stopku, organizátoři dnes znovu jednali s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje. Závěrem je, že akce se konat bude v termínu, který byl před zrušením daný.

Koronavir nezastavil hojně navštěvovaný festival Město lidem, lidé městu. Po dnešní debatě organizátorů s hygienou byla definována potřebná hygienická opatření a realizaci akce už nic nestojí v cestě. 

Oznámení o zrušení akce se nelíbilo ani lidem, kteří se na festival těšili. Pod příspěvkem na Facebooku se to hemžilo negativními reakcemi. „Rozhodnutí by mělo být na lidech. Ať si každý chodí na akce, které ho zajímají s vědomím toho, že se prostě může nakazit a basta. Tohle hraničí s omezováním svobod. Zdraví si do hrobu nevezmeme,“ uvedl například uživatel Ermin Emini

Podobnou reakci například měla i Nikola Doule. „Říkala jsem si, že jsem opravdu ráda, že alespoň nějaké kultury se budeme moci zúčastnit. Mrzí mě, že vaše práce vychází naprázdno a tajně doufám v zázrak. Festival je vždy skvělý“. 

A zázrak se dnes opravdu stal. „Po jednání s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje a v návaznosti na hygienická opatření, která budeme dodržovat, jsme rozhodli o tom, že akce proběhne. Mrzí nás, že neproběhla námi požadovaná schůzka před deseti dny. O tu ale magistrát neměl zájem. Teď se jdeme tedy vrátit k přípravám a za 14 dní se uvidíme v ulicích. Všem moc děkujeme za podporu,“ uvedl organizátor Robin Mikušiak.  

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mestolidemlidemestu.cz

Štítky Město lidem, lidé městu, akce, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město lidem, lidé městu bude. Zrušení zvedlo vlnu nevole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.