Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stabilní firma, spolehlivý zaměstnavatel… Budějovická společnost AKUPI slaví dvacetiny

PR článek

Patří k největším jihočeským firmám v oboru zemních prací, demolic a likvidace odpadů, spolupodílí se na rozsáhlých projektech po celé České republice i na Slovensku, zaměstnává desítky lidí… O kom je řeč? O českobudějovické společnosti AKUPI, která letos slaví významné výročí – na trhu je již 20 let.

„Když se ohlédnu zpátky, mám dobrý pocit, že se nám podařilo vybudovat něco, co funguje… co má smysl,“ uvádí jeden ze zakladatelů celé skupiny AKUPI Patrik Pilát. „Na začátku jsme měli pouhé dva zaměstnance, dneska se jejich počet blíží ke stovce. Postupně se nám plnilo portfolio, začali jsme pořizovat vlastní stroje, pouštět se do velkých projektů. Dvacet let uteklo opravdu rychle,“ dodává.

Že je AKUPI stabilní firma, dokazuje mimo jiné letošní zkušenost, kdy s ní neotřásla ani koronavirová krize. „Zaměstnancům z kanceláře jsme dali home office. Co se týká staveb, tak ty jely dál. Musím zmínit, že chlapi skutečně dodržovali opatření a snažili se co nejvíce vyhýbat osobnímu kontaktu. Byly to zvláštní měsíce, ale ustáli jsme je,“ dodává další z majitelů Josef Kukrál.

A co přesně tedy AKUPI dělá? Pojďme si některé činnosti této společnosti představit.

Zemní práce

AKUPI realizuje zemní práce, výkopové a kanalizační práce, zásypy, kompletní HTÚ, odbahňování vodních ploch, prohrábky koryt řek a tak dále. Významně participuje na budování drážních koridorů a optimalizacích železničních tratí, úpravách říčních toků, stavbách dálnic a komunikací v regionu jižních Čech i za jeho hranicemi. Detaily a reference naleznete zde.

Demolice

Výraznou činností AKUPI je demolice budov či jejich technologických zázemí. Z obtížných či rozsáhlých likvidací, které společnost realizovala, zmiňme například hlavní budovu autobusového nádraží v Českých Budějovicích či část areálu Budějovického Budvaru. Je toho ale samozřejmě podstatně více, ostatně mrkněte zde.

Přípravné práce pro stavby

Společnost je schopna provádět všechny podstatné úkony vedoucí k přípravě terénu pro stavbu či přestavbě objektů a areálů. Jedná se například o odstrojování budov, odpojování inženýrských sítí, demontáže vzduchotechniky, demontáže střech, bourání průmyslových podlah, komplexní demolice budov a tak dále.

Likvidace odpadů

Šetrné likvidaci odpadů se AKUPI věnuje s nadstandardní péčí. „Vybudovali jsme vlastní technologická zařízení umožňující odpad recyklovat a zajistit jeho druhotné využití. To nám i našim klientům dává předpoklady minimalizovat náklady spojené s jeho likvidací,“ uvádí další z majitelů Tomáš Míka. Více se můžete dozvědět na webových stránkách, kde obecně naleznete všechny podstatné informace. A to i o dalších společnostech v rámci skupiny AKUPI.

Na závěr dodejme, že AKUPI klade velký důraz na ekologii. Firmám nabízí praktickou i poradenskou činnost, díky čemuž jim pomáhá vyrovnávat se s ekologickými nároky na jejich podnikání. Poskytuje skutečně široký servis, který eliminuje možné komplikace a starosti.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky firma, výročí, Akupi, odpad, demolice, Česko, Slovensko, koronavirová krize, Tomáš Míka, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stabilní firma, spolehlivý zaměstnavatel… Budějovická společnost AKUPI slaví dvacetiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.