Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce strakonického hradu finišuje. Hotovo má být v prosinci

Více než dva roky trvala rozsáhlá rekonstrukce strakonického hradu. Teď už se opravy pomalu blíží ke konci a hotovo by mělo být v prosinci. Zkušební provoz bude podle náměstka hejtmanky Pavla Hrocha zahájen v únoru 2021.

Rekonstrukce hradu ve Strakonicích byla zahájena v červenci 2018. „Rekonstrukci sleduji pravidelně. Jsem mile překvapen, jak hrad už v této chvíli vypadá. Termín dokončení, tedy prosinec 2020, vypadá zcela reálně,“ řekl náměstek hejtmanky Pavel Hroch s tím, že stavební práce, které dosahují více jak 80 milionů korun, budou realizovány do konce letošního roku.

Následně přijde osazení mobiliářem a sbírkovými předměty. „V únoru 2021 bychom zahájili zkušební provoz,“ dodal Hroch. Široké veřejnosti pak bude expozice otevřena v červenci 2021.

Rekonstrukcí prošla elektřina, rozvody vody i kanalizace. Přibydou nové sály pro přednáškovou, výstavní a edukační činnost, nové sociální zařízení a prostory pro odpočinek. Výstavní sály a stálá expozice budou alespoň částečně bezbariérové. „Převážná část prací je hotová, zbývá například dodělat podlahy ve čtyřech místnostech, zasklít okna v ambitech a další drobnější věci,“ uvedla ředitelka muzea Ivana Říhová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Strakonice, hrad, rekonstrukce, Jihočeský kraj, Pavel Hroch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce strakonického hradu finišuje. Hotovo má být v prosinci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.