Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeské muzeum otvírá. Připravena je výstava S tím se muší něco udělat

Stejně jako obchody, restaurace a sportovní zařízení otevřelo dnes i Jihočeské muzeum. I tady musí být ale dodržována hygienická opatření. Omezena je navíc kapacita návštěvníků. I přesto, že lidé mohou vyrazit na výstavu osobně, k dispozici je dále i virtuální nabídka muzea.

Dnes ráno se po několika měsících mohlo otevřít i Jihočeské muzeum. Díky uvolnění protiepidemických opatření může veřejnost v omezeném režimu znovu vyrazit na prohlídku nabízených expozic. Nutností je nošení roušek, dodržování rozestupů, používání dezinfekce a jednorázových rukavic. 

I nadále je ale zájemcům k dispozici virtuální program muzea. V nabídce je virtuální prohlídka prvního patra a hlavní historické budovy, střípky z výstav nebo edukační materiály. 

Pokud ale chcete vyrazit přímo do muzea, zajít můžete na výstavu S tím se muší něco udělat.  Výstava v kostce připomíná existenci zájmového klubu působícího při Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích již téměř jedno celé století, který nejen významně ovlivnil nejen jihočeskou lidovou kulturu a její roli v historickospolečenském kontextu, ale i stál u zdroje vzniku jihočeského národopisu coby samostatného vědeckého oboru a jeho sbírkotvorné a dokumentační koncepce.

Představí se zde minulost i současnost Sdružení i jeho významné osobnosti. Své místo a prostor budou mít i současní lidoví tvůrci, kteří se podílejí na nárůstu povědomí o jihočeském regionu a jeho bohatých tradicích. Výstava potrvá až do 2. května.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihočeské muzeum, výstava, program, muzeum, restaurace, sportoviště, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské muzeum otvírá. Připravena je výstava S tím se muší něco udělat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.