Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Investice za 2,5 miliardy a úspěšná letní kampaň. Budějovicko zhodnotilo 2020

PR článek

I přes nepříznivou situaci se destinační společnosti Českobudějovicko - Hlubocko v loňském roce dařilo. Iniciovala investice do infrastruktury cestovního ruchu ve výši 2,5 miliardy korun, podílela se na úspěšné letní kampani na podporu ubytovatelů a získala nejvyšší hodnocení.

Původní plány se sice na začátku loňského roku rychle změnily, ale i tak se v destinaci Budějovicko podařilo dosáhnout většiny cílů. Na území destinace proběhla pilotní studie potenciálu projektových záměrů pro oblast cestovního ruchu, ze které vzešlo dvanáct projektů s vysokým investičním potenciálem. „U vybraných projektů jsme iniciovali komunikaci s investory a koordinovali jsme součinnost zapojených subjektů,” popisuje postup manažer destinace Tomáš Polanský. „V současnosti jsou na Budějovicku nastartovány investice do infrastruktury cestovního ruchu za 2,5 miliardy korun, které posílí atraktivitu, přilákají turisty, ale zároveň rozšíří možnosti volnočasového vyžití místních obyvatel,” dodává Polanský.

Investice spuštěné v 2020:
rozšíření Zoo Hluboká 
výstavba plavební komory Jiráskův jez
návštěvnické centrum pivovaru Samson
zpřístupnění bývalého dolu Orty 
výstavba přístavní hrany u Dlouhého mostu 
prohrábka koryta řeky pod v. n. Kořensko
výstavba zajištěné lezecké cesty Ferrata Hluboká
rekonstrukce pavilonu Z na Výstavišti ČB
výstavba Vltavské cyklostezky Lipno - Týn nad Vltavou
zpřístupnění Karlova Hrádku pro veřejnost 
zastřešení zimního stadionu Hluboká nad Vltavou
​revitalizace Vrbenských rybníků a stavba návštěvnického centra s rozhlednou

Kromě investic, které jsou nyní ve fázi příprav, se řadu dalších podařilo realizovat. Jsou to mimo jiné ty, které pomáhají s rozvojem splavněného úseku řeky mezi Budějovicemi a Týnem nad Vltavou. Poskytované služby a propagaci na řece zaštiťuje destinační společnost v rámci projektu Stezka Vltavy „Zásadním způsobem pomohla prohrábka koryta u Kořenska, která umožňuje plavbu lodí od Prahy do Budějovic. Nabídku aktivit jsme posílili výstavbou lezecké trasy Ferrata Hluboká, kterou spolufinancovalo město Hluboká nad Vltavou a v neposlední řadě je to zahájení výstavby přístavní hrany u Dlouhého mostu,” rekapituluje rozvoj na řece Tomáš Polanský. 

Právě přístavní hrana je jednou z investic, která má přímý dopad také na rozvoj města, jelikož posádkám umožní zaparkovat loď a vydat se do centra za zábavou, jídlem, nákupy i ubytováním. Zvyšující se zájem o řeku dokládají i statistiky proplavených lodí, které každoročně rostou. Plavební komora v Hluboké nad Vltavou loni v červenci pokořila magickou hranici 1000 proplavených lodí za měsíc a celkově tudy za sezonu proplulo 3217 plavidel.

Stobodové hodnocení 

Mezi další činnosti destinační společnosti patří například vzdělávání subjektů v oblasti cestovního ruchu a také marketing celé oblasti. Českobudějovicko - Hlubocko se minulý rok podílelo na několika kampaních z nichž nejdůležitější byla kampaň Jihočeské centrály cestovního ruchu Léto v jižních Čechách. Ta podporovala ubytovatele zasažené dopadem koronaviru a pomohla přivést turisty do jižních Čech. Činnost destinační společnosti zhodnotila také recertifikační komise Ministerstva pro místní rozvoj a národní centrály Czech Tourism, která při pravidelném auditu udělila Budějovicku maximální možné hodnocení 100 bodů. To se prozatím nepodařilo žádné jiné destinační společnosti za celou dobu jejich činnosti. „Velice si toho vážíme, potvrzuje to smysl naší práce, ale také nás to zavazuje udržet takto nastavenou laťku i do budoucna,” dodává k úspěchu destinace její manažer Tomáš Polanský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky investice, Českobudějovicko-Hlubocko, hodnocení, cestovní ruch, stavba, okres České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Zoo Hluboká, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., České Budějovice, Dlouhý most, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice za 2,5 miliardy a úspěšná letní kampaň. Budějovicko zhodnotilo 2020  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.