Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeská agrární komora vyhlašuje soutěž regionálních potravin. Přihlášky můžete podávat do konce dubna

PR článek

S cílem šířit nákazu vírou v brzké uzdravení společnosti a ve vítězství poctivého jídla z blízka nad průměrností globální stravy vyhlašuje Regionální agrární komora Jihočeského kraje, za podpory Jihočeského kraje, patnáctý ročník soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY.

Jihočeští zemědělci a potravináři, splňující podmínky účasti, mohou podávat přihlášky od 15. března do 30. dubna 2021. Každý účastník smí přihlásit do soutěže, rozčleněné na dvanáct základních kategorií, maximálně deset výrobků.

Pokud to pandemická situace dovolí, hodnocení soutěžících dobrot provede nezávislá komise 13. května a vyhlašování výsledků jubilejního ročníku soutěže se uskuteční 26. června 2021 ve Sportovně-relaxačním areálu v Hluboké nad Vltavou, při příležitosti konání agropotravinářské události s názvem „Krmitelka“.

Největší šanci získat známku Chutná Hezky. Jihočeky mají jídla a nápoje zrozená z maximálního podílu jihočeských surovin, výrobky lahodící oku, čichovým i chuťovým buňkám a patriotickému rozumu. Také název a obal výrobku vyjadřující regionální příslušnost přinášejí bodové zvýhodnění při poměřování s konvenčními potravinářskými produkty. Jednou z podmínek přijetí potravin a nápojů do soutěže je jejich aktuální dostupnost v maloobchodě nebo v přímém prodeji.

Certifikáty, plakety, ale i finanční odměna

Ocenění výrobci budou mít šanci, kromě jistého nároku na certifikáty a plakety, získat i peněžitou odměnu, a to jednou 30 tisíc korun a dvakrát 10 tisíc korun. O rozdělení finanční odměny mezi trojici nejúspěšnějších potravinářských subjektů rozhodne divácké losování.

Výrobky s logem CHJ získají příležitost k přednostnímu zařazení do prodejního sortimentu partnerských maloobchodních sítí i do specializovaných prodejen regionálních potravin. Jejich profesionální fotografie budou vítězným výrobcům přístupné v elektronické fotobance k marketingovému využití.

Cíle projektu (soutěže) CHJ:
• zvýšení poptávky po výjimečných potravinách vyrobených v Jihočeském kraji z maximálního podílu jihočeských surovin,
• prohloubení spolupráce mezi jihočeskými zemědělci, zpracovateli a maloobchodem,
• moderní návrat k tradičním hodnotám posilujícím krajovou svébytnost a prosperitu,
• osvěta společenského přínosu protekce místním produktům.

Výrobcům zapojeným do projektu CHJ pomůže Regionální agrární komora s prezentací na webu www.chutnahezkyjihocesky.cz a na webovém portálu www.produktova-mapa.cz. Komora znovu chystá celoroční kampaň ke zviditelnění oceněných produktů na sociálních sítích, v regionálním tisku, televizi a na billboardech.

Přínosy soutěže

Dalším přínosem, pro všechny přihlášené účastníky soutěže, je nabídka odborných školení, tematicky zaměřených na posilování konkurenceschopnosti regionálních výrobců potravin. RAK JK jim zprostředkovává dodavatelsko-odběratelské i partnerské vazby zejména v regionu, na republikové úrovni, ale též v blízkém zahraničí. Potravináře pravidelně informuje o dostupných dotačních programech týkajících se investic do zpracování zemědělské produkce, podpory prodeje, inovací v potravinářství a možnostech spolupráce s odborníky Jihočeské univerzity. Zájemcům nabízí bezplatné zajištění analýzy potravin v moderních laboratořích SOŠ ekologické a potravinářské Veselí nad Lužnicí.

V průběhu dosavadních čtrnácti ročníků prošlo komisním hodnocením 1887 výrobků. Do současnosti byla značka CHJ udělena 409 výrobkům. Tyto již není možné opakovaně do klání přihlašovat.

Podrobná pravidla soutěže jsou dostupná na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Chutná hezky. Jihočesky, Regionální agrární komora, Jihočeský kraj, soutěž, potraviny, jídlo, Agrární komora České republiky, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská agrární komora vyhlašuje soutěž regionálních potravin. Přihlášky můžete podávat do konce dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.