Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Které město si zaslouží kamerový dohled nejvíce? Jihočeský kraj zatím bez soutěžního projektu

PR článek

Projekt Slepá místa, v němž obce z celé republiky soutěží o výhru v podobě kamerového zabezpečení, se blíží do finále. V tuto chvíli se o dohledové řešení na míru uchází celkem dvacítka měst a obcí z devíti krajů. Do nové kategorie smart city se v do této chvíle přihlásilo pět projektů. Soutěž ukazuje, že města nad 10 tisíc obyvatel trápí převážně vandalismus a nepořádek způsobený problémovými občany. V soutěži můžete hlasovat i vy.

Starosti se zabezpečením konkrétních lokalit spojují všechna přihlášená města. Ať už jde o škody na majetku nebo rizika týkající se zdraví obyvatel, cíl je ve všech případech stejný: účinný dohled má umožnit městské policii včasný, a tím pádem i účinný zákrok. Ačkoliv o vítězi rozhodně odborná porota, své favority můžete podpořit i vy. Na stránkách soutěže hlasujte pro projekt, který si podle vás kamerový dohled zaslouží nejvíce.

Mezi kterými městy se v kategorii smart city porota rozhodne?

Litoměřice: Vandalismus v historickém centru

Litoměřice se do soutěže přihlásily s problémovou lokalitou přímo v srdci historického centra města. Kouzelné parkány v sousedství Mírového náměstí a Jezuitské ulice ničí skupinky mladistvých. Město trápí krom nepořádku především sprejování po historických zdech. Z místa odpočinku se tak stává riziková lokalita. Viníky se přitom zatím nepodařilo dopadnout, a to právě kvůli chybějícímu kamerovému dohledu nad cennou lokalitou. Na řešení problému má přitom radnice enormní zájem a nechala si též vypracovat i posudek městské policie.

HLASOVAT

Ostrov: Bývalá herna přitahuje problémové osoby

Ostrov dlouhodobě trápí okolí bývalé herny v ulici Májová. Místo, nacházející se v blízkosti ubytovny a domu pro nízkopříjmové obyvatele, přitahuje skupiny problémových obyvatel. Výsledkem je nepořádek, výtržnictví a hluk. Jen v roce 2020 přijala Městská policie Ostrov 93 oznámení z této lokality, a to je nutné vzít v potaz, že většinu roku platila mimořádná opatření. Vedle statistik MP hovoří jasně i průzkum pocitu bezpečí mezi obyvateli Ostrova. Ti tuto lokalitu jednoznačně označili za problémovou. Sofistikovaný kamerový systém by přitom mohl městské policii významně pomoci se zabezpečením.

HLASOVAT

Havířov: Vyloučená lokalita v blízkosti fotbalového stadionu

Fotbalový areál s těsném sousedství ubytovny pro sociálně slabší obyvatele – tato kombinace způsobuje vrásky místním obyvatelům, návštěvníkům fotbalu, sportovcům i havířovským strážníkům. Zejména v době konání zápasů zde dochází k častým incidentům, jako jsou výtržnosti a ničení majetku. Sociálně vyloučená lokalita a zvýšená koncentrace osob v době fotbalových zápasů vyžaduje moderní a chytré zabezpečení, které by město mohlo získat právě výhrou v soutěži.

HLASOVAT

Jihlava: Dvě rizikové lokality jsou mimo dohled kamer

Jihlava v soutěži bojuje hned se dvěma přihlášenými projekty. V ulici Erbenova se nachází slepé místo na schodech do vnitrobloku. V jejich blízkosti se totiž nachází večerka a samoobsluha s potravinami. Schodiště se tak nabízí jako příhodné místo konzumace jídla i alkoholu. Skupiny podnapilých pak obtěžují okolí a znečišťují veřejné prostranství. Kamera by zde měla i strategické opodstatnění: její chytré umístění by přineslo možnost monitorování vozidel parkujících v ulici Erbenova a oblasti vnitrobloku před restaurací Spartak, kde se často scházejí fanoušci hostujících fotbalových klubů.

HLASOVAT

Druhý přihlášený projekt se týká části ulice Palackého, mezi ulicemi Husova a Benešova. I zde se často sdružují skupiny podnapilých osob, a obyvatelé okolních domů tak trpí hlukem a nepořádkem. Lokalita je přitom doslova slepým místem městského kamerového systému. Inteligentní kamera, která nabízí využití více senzorů, by přitom dokázala místo účinně monitorovat.

HLASOVAT

Zastupitelé měst mohou přihlašovat své projekty do 31. března na webové stránce soutěže. V kategorii smart city (pro města nad 10 tisíc obyvatel) přitom soutěží o inteligentní zabezpečení v hodnotě až 150 tisíc korun. Více informací na www.slepamista.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Slepá místa, soutěž, problémové lokality, projekt, Jihočeský kraj, obecní policie, Litoměřice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Které město si zaslouží kamerový dohled nejvíce? Jihočeský kraj zatím bez soutěžního projektu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.