Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podzemní kontejnery na tříděný odpad Na Sadech jsou hotové. Práce skončily o měsíc dřív

O měsíc dříve byly dokončeny práce na nových kontejnerech na tříděný odpad, které lidé najdou v ulici Na Sadech. Podzemní nádoby jsou bezbariérové, snadný přístup k nim tak mají i lidé se sníženou pohyblivostí. Do budoucna chce město podobné kontejnery umístit například do Havlíčkovy kolonie.

Podzemní kontejnery na tříděný odpad nechalo město vybudovat před Poliklinikou Sever v ulici Na Sadech. Práce začaly zhruba v polovině března a hotovo mělo být v květnu. Nakonec se ale podařilo výstavbu dokončit dřív.

„Kontejnery mají dostatečnou kapacitou na papír, plasty i sklo. Zpevněný prostor kolem nich je osazen kamennými kostkami. Veškeré plochy jsou bezbariérové pro snadný přístup osob se sníženou pohyblivostí ke kontejnerům,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Podle Moravce pracuje město na tom, aby mohlo na svém území budovat další podobné kontejnery. „Hledáme další vhodné lokality pro jejich umístění, ale relativně často narážíme na inženýrské sítě pod zemí, které to znemožňují. Citlivě k umísťování nádob přistupujeme i v souvislosti se zelení, o kterou nechceme přijít,“ uvedl náměstek. Nejblíže k realizaci mají podle něj nádoby v Havlíčkově kolonii.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky kontejnery, tříděný odpad, České Budějovice, kontejner, Na Sadech, třídění odpadu, Ivo Moravec, Havlíčkova Kolonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzemní kontejnery na tříděný odpad Na Sadech jsou hotové. Práce skončily o měsíc dřív  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.