Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj plánuje rekonstrukci mateřské školy pro zrakově postižené

Jihočeský kraj plánuje rekonstrukci mateřské školy pro zrakově postižené v Českých Budějovicích. Jde o jediné zařízení svého druhu na jihu Čech. Náklady na rekonstrukci školy činí 26 milionů korun. Práce začnou 1. června a potrvají přibližně čtyři měsíce.

„Důvodem rekonstrukce je současné nevyhovující uspořádání celého zázemí učeben včetně těch rehabilitačních a prostor speciálně pedagogického centra. Včetně nevyhovujícího stavu původních rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace, topení a vzduchotechniky v obou objektech. Pavilon učeben získá novou rekuperační jednotku, nová vnitřní okna na chodbách v prvním a druhém nadzemním podlaží a instalováno bude i nové venkovní únikové požární schodiště. Projekt počítá také se změnou polohy hlavních vstupních dveří,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Kraj získal na projekt finanční podporu z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jediná mateřská škola pro zrakově postižené na jihu Čech nabízí také služby speciálně pedagogického centra pro zrakově postižené. Školku navštěvuje v pěti třídách dohromady šest desítek dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, školy, menšiny, mateřské, Jihočeský, Jihočeský kraj, rekonstrukce, mateřská škola, Česko, České Budějovice, Pavel Klíma, TOP 09, Evropský fond pro regionální rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj plánuje rekonstrukci mateřské školy pro zrakově postižené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.