Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodohospodářský objekt posprejoval streetartový umělec. Malba ukazuje cestu vody

Na Pražském sídlišti v Českých Budějovicích si mohou lidé všimnout nového uměleckého díla. Umístěno je na nadzemním vodohospodářském objektu a symbolizovat má vodovodní síť v krajském městě. Na svědomí ho má dvojice streetartových umělců Jakub Šanda a Lukáš Michal.

Nadzemní vodohospodářský objekt najdeme na Pražském sídlišti. Umístěna jsou v něm velká šoupata. „Díky nim můžeme snáze ovládat vodovodní síť v krajském městě. Slouží například k tomu, aby se v případě poruchy ocitlo bez dodávek pitné vody co nejméně lidí. Proto nám přišlo symbolické nechat na stěny budovy zvěčnit právě motivy šoupat a vodovodního potrubí,“ řekl Peter Bolha, provozní ředitel společnosti Čevak. 

Díky malbě, kterou pro společnost vytvořila dvojice Jakub Šanda a Lukáš Michal, si mohou lidé lépe představit, jak vypadá 330 kilometrů dlouhá vodovodní síť, kterou je podzemí Českých Budějovic doslova protkáno. 

Budova na Plzeňské ulici není jedinou, která získala, nebo brzy obleče, barevný kabát. V budoucnu by se měly pod ruce umělců dostat i další stavby. Jako další by měl přijít na řadu například objekt u školky na sídlišti Máj. Hlavním motivem budou tentokrát zvířátka.

„Těší mě, že původně vizuálně nezajímavé technické budovy, jež se často stávaly i terčem vandalů, se mění v místa, která naopak zkrášlují své okolí. Jsou originální a upoutají nejen obyvatele, ale jistě zaujmou i návštěvníky města, kteří se do jejich blízkosti zatoulají. Je to zkrátka druh umění, který je dostupný a přístupný každému,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čevak

Štítky vodohospodáři, street art, voda, sprejer, umělec, malba, Lukáš Michal, České Budějovice, Pražské sídliště, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodohospodářský objekt posprejoval streetartový umělec. Malba ukazuje cestu vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.