Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město má zhotovitele cyklostezky Suchomelská. Kilometrový úsek vyjde na deset milionů korun

Cyklisté v Českých Budějovicích se mohou radovat. Město totiž vybralo firmu, která může po podpisu smlouvy začít pracovat na budování cyklostezky kolem Dobrovodské stoky. Více než kilometrový úsek propojí Vltavskou stezku a průmyslové areály kolem frekventované Kněžskodvorské ulice.

Nový úsek cyklostezky povede od obchodního domu Sconto severně k Suchomelské ulici. Zhotovitelem více než kilometrového úseku bude společnost SaM silnice a mosty. „Stezka bude mít asfaltový povrch i ochranné zábradlí. Součástí bude i lávka přes Dobrovodský potok s šířkovými parametry vlastní stezky a délkou 20 metrů. Stávající brod pro zemědělskou techniku zůstane zachován," uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Náklady se podle města vyšplhají na částku 9,7 milionu korun bez DPH. Město se ale pokusí získat na projekt příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Pokud uspějeme, můžeme získat až 85% způsobilých výdajů,“ uvedl Holický.

Propojení Boršova a Budějc

Blíže k realizaci má také cyklostezka z Boršova do Českých Budějovic. Ta by se mohla začít stavět na přelomu července a srpna. Úsek povede přes Boršov, Homole a Planou a v Českých Budějovicích se na stezku napojí v Rožnově. Dokončení je naplánováno na listopad tohoto roku. 

Trasa je součástí velké Vltavské cyklostezky, která má vést z Týna nad Vltavou až do Nové Pece. Na její kompletní dokončení si ale ještě nějakou dobu počkáme. 

Z celkové délky cyklostezky je zhruba 77 kilometrů hotovo nebo se staví. Dobudování zbylých 111 kilometrů si vzal na základě loňského memoranda s obcemi na starost kraj. Z nerealizované části je 22 kilometrů v některé fázi projektové přípravy, zbylých 89 kilometrů teprve na přípravu čeká. Poslední úseky by mohly být dostavěny v roce 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky cyklostezka, cyklisté, České Budějovice, Dobrovodský potok, Boršov, Sconto, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město má zhotovitele cyklostezky Suchomelská. Kilometrový úsek vyjde na deset milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.