Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity byly poprvé uděleny Ceny Miroslava Papáčka

V úterý 15. června byli v Aule Miroslava Papáčka oceněni dva akademičtí pracovníci a jeden student Pedagogické fakulty. Z rukou děkanky Pedagogické fakulty a rektora Jihočeské univerzity převzali historicky první Ceny Miroslava Papáčka za mimořádný společenský přínos.

Děkanka Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se rozhodla nově oceňovat mimořádné úspěchy akademických pracovníků a studentů své fakulty, a tak v březnu letošního roku vydala Statut Ceny Miroslava Papáčka za mimořádný přínos. Podle něj budou tyto úspěchy oceňovány pravidelně každý rok.

„Hlavním smyslem oceňování vědeckých výkonů Cenou Miroslava Papáčka je zejména snaha o zvýšení prestiže výkonů akademických pracovníků, popřípadě studentů Pedagogické fakulty. Současně je cílem prezentovat i popularizovat vědecké počiny, výkony vytvářené v oblasti pedagogiky, psychologie, didaktiky nebo v oblastech souvisejících se zaměřením jednotlivých pracovišť na Pedagogické fakultě. Zároveň věřím, že možnost ocenění bude motivací pro začínající vědce na naší fakultě k jejich vědecké práci,“ vysvětluje své rozhodnutí Helena Koldová, děkanka Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity.

Hned v prvním roce bylo členy akademické obce nominováno na Cenu Miroslava Papáčka za rok 2020 celkem 7 akademických pracovníků a studentů. Děkanka nakonec na základě doporučení pětičlenné odborné poroty udělila cenu třem z nich.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta, Ceny Miroslava Papáčka, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity byly poprvé uděleny Ceny Miroslava Papáčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.