Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sportovně relaxační areál na Hluboké rozšířil svou nabídku o další atrakce pro malé i velké

PR článek

Sportovně relaxační areál v Hluboké na Vltavou je svou komplexností a rozsahem služeb největším zařízením pro aktivní odpočinek v regionu. Ročně si tu pohybu a atrakcí užije na sto padesát tisíc malých i velkých sportovců, školáků i rodin s dětmi.

Návštěvníci do rozsáhlého areálu, jehož součástí jsou i baseballová a softballová hřiště Sokola Hluboká, který právě hraje TOP 6 baseballové Extraligy i titul mistra ČR, přijíždějí autem, na kole, in-linech, po vodě, ba i na koních. Nejen tím je areál jedinečný. Stavaři a řemeslníci byli v minulých týdnech pracovití a k pohodové atmosféře a nabídce atrakcí a služeb, ke všem těm prolézačkám, skluzavkám, trampolínám, lanovému parku, vodním atrakcím a hřištím, minigolfu a bezbariérové posilovně, přibyly další. A Hlubočtí je chtějí představili veřejnosti.        

„Využili jsme chladnějšího počasí a koronavirové pauzy, kdy do areálu zavítalo kromě víkendů přeci jen méně lidí, k výstavbě dalších atrakcí. Postavili jsme vodní svět s brouzdališti pro nejmenší, pro menší děti jsme vylepšili i Špuntárium s prolézačkami, skluzavkami a trampolínami. Pro ty, kteří chtějí zpevnit svoje tělo, přibyla atrakce nazvaná hopsakoule, kde je možné posilovat jednotlivé partie těla, a zážitkové hřiště, kterému říkáme Naboso. Oplotili jsme kurty na plážový volejbal, kde trénují i naše beachvolejbalové reprezentantky Michala Kvapilová a Michaela Kubíčková, které nyní bojují o olympiádu v Tokiu, a upravili jsme bullpen, což je tréninkové hřiště nadhazovačů baseballu. Novinkou bude dronové letiště, kde bude možné si vyzkoušet řízení dronů, a IQ hřiště, které cestou aplikací nabídne plnění řady mentálních úkolů. Rozšířili jsme písečnou pláž se slunečníky u koktejl baru, ale také pláž přímo u řeky včetně protažení pěší stezky do Bavorovic,“ vypočítává starosta Sokola Hluboká a předseda baseballového klubu David Šťastný, který stál u samých začátků bezbariérového areálu, jež zapadá do konceptu cyklostezky, pěší stezky i vodní trasy spojující krajskou metropoli s Hlubokou a Týnem nad Vltavou. V centru je tak možné si půjčit vedle elektrokol, koloběžek či paddleboardů a lodí i lezecké vybavení na nedaleké hlubocké ferraty nebo se k nim z přístavu dopravit po vodě.

„Máme připravenou koncepci rozvoje areálu do roku 2030, kde se počítá také s rozšířením přístavních stání pro dvacet lodí a dalším koupacím molem. Jsme nadšeni, jak se nám daří v baseballové Extralize, ale je jasné, že potřebujeme investovat do zázemí. Připravujeme projekt tribuny s hygienickým zázemím a umělého osvětlení hřišť, abychom co nejvíce rozšířili atraktivitu sportu večerními zápasy a zkapacitnili možnosti tréninku, protože máme početné žákovské a juniorské týmy a kapacity hřiště již nyní nestačí. Totéž platí u plážového volejbalu. Chceme rozšířit venkovní hřiště, postavit krytou halu pro celoroční trénink a též kurty pro šestkový volejbal. K novým sportovištím patří i zázemí, proto uvažujeme o nové zahradní restauraci, s tím spojené zkapacitnění toalet, zastřešené stání pro kola a na co se opravdu těším, to bude věrná kopie hlubockého zámku pojatá jako obrovská prolézačka pro děti. Myslím, že nadchne i tatínky,“ dodává s úsměvem David Šťastný.        

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Janů

Štítky Hluboká nad Vltavou, sportovní areál, relax, děti, sport, odpočinek, Hluboké, Vltava, David Šťastný, Česko, Letní olympijské hry 2021, Michala Frank, Michaela Kubíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovně relaxační areál na Hluboké rozšířil svou nabídku o další atrakce pro malé i velké  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.