Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní odstávka teplárny potrvá necelé čtyři dny. Lidé v Budějcích ale o teplou vodu nepřijdou

PR článek

Plánovaná letní odstávka výrobních zařízení Teplárny České Budějovice letos potrvá od 13. srpna zhruba 16 hodin do 17. srpna asi 9 hodin. Přestože celý areál energetické firmy v Novohradské ulici bude mimo provoz, zákazníci o teplou vodu nepřijdou. Teplárna jim ji dodá ze svých záložních zdrojů, které nasazuje při údržbě a opravách.

Měst, která mají diverzifikované energetické zdroje jako České Budějovice, není mnoho. Na 30 tisíc domácností, které zásobujeme teplou vodou, a v topné sezoně samozřejmě i teplem, o výhody centrálního zásobování nepřijde ani za této situace,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva městské teplárny. Obdobně to platí i pro firemní klientelu s výjimkou odběratelů technologické středotlaké páry. Tu jedinou v době provozně nezbytné odstávky zdrojů v areálu Novohradská nelze zajistit. Odběratelé jsou o tom předem informováni.

Teplárna odstávku zařízení, která jsou jinak v nepřetržitém provozu, využije k nutným kontrolám, údržbě a opravám. V letošním roce je časově a technologicky nejnáročnější výměna vysokotlaké armatury uzavírající výstup páry z kotle K11 do vysokotlakého rozdělovače. Na technologii zásobování palivem se vymění celý silový elektrorozváděč. Tím se zajistí spolehlivost v napájení zařízení, dodávajícího palivo ke kotlům, a zvýší bezpečnost obsluh v blízkosti pásové dopravy.

„Veškeré práce je potřeba dobře připravit a naplánovat. Odstávku, trvající zhruba 70 hodin, není možné prodloužit a vše se musí stihnout v plánovaném rozsahu a kvalitě prací. Zároveň je i přípravou na novou topnou sezónu, která podle vývoje počasí začíná zpravidla v září,“ uvedl Martin Žahourek z představenstva firmy.

V konkrétních domech a místech přesto může při opravách rozvodné sítě nebo příslušných výměníkových stanic k omezení dodávek teplé vody na několik hodin dojít. O tom jsou ale dotčení zákazníci předem informováni.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky teplárna, topení, České Budějovice, teplá voda, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní odstávka teplárny potrvá necelé čtyři dny. Lidé v Budějcích ale o teplou vodu nepřijdou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.