Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už po devětadvacáté proběhne na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích Letní škola slovanských studií

PR článek

V pondělí 16. srpna 2021 bude na Filozofické fakultě JU zahájena Letní škola slovanských studií, které se pravidelně účastní zájemci z celého světa.

Letní školu slovanských studií pořádá Ústav bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jedná se o třítýdenní kurz, který se vždy koná na přelomu srpna a září. Kurzy jsou určeny pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky. Na letní škole jsou ale samozřejmě vítáni všichni zájemci o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

I přes složitou situaci kvůli pandemii koronaviru na ni v letošním roce dorazí více jak dvacet cizinců z Francie, Itálie, Německa, Rakouska, Slovinska, Belgie či Chorvatska, kteří se chtějí naučit nebo si vylepšit český jazyk. Studenti z Německa se LŠSS účastní dokonce opakovaně a společně s ostatními účastníky kurzu budou do tajů jazyka intenzivně pronikat tři týdny. Kurz je určen jak pro úplné začátečníky, tak pro středně pokročilé i zdatnější uživatele češtiny.

LŠSS ale není jen o jazykové výuce, která zahrnuje procvičování gramatiky, výslovnosti a četby. V rámci kurzu mohou jeho účastníci vybírat i z pestré nabídky exkurzí a kulturních akcí. Program zahrnuje návštěvy muzeí, knihoven a galerií. Účastníci letní školy se tak v jejím průběhu seznámí nejen s jazykem, ale s českou kulturou obecně.

V rámci volnočasových aktivit účastníci také navštíví významné jihočeské památky. Objeví kouzlo Českého Krumlova, Nových Hradů či Hluboké nad Vltavou. Tyto aktivity napomáhají vzájemnému poznání studentů mezi sebou a zároveň představují možnost, jak si neformálně procvičit český jazyk.

Letní škola slovanských studií má na JU dlouhou tradici. Letos se koná její dvacátý devátý ročník a za celou tuto dobu se jí zúčastnila více než tisícovka zájemců o studium češtiny. LŠSS se v letošním roce na FF JU bude konat v termínu 15. 8. 2021 – 6. 9. 2021, přičemž slavnostní zahájení proběhne v pondělí 16. 8. 2021 od 10 hodin v budově FF JU.

Více informací můžete nalézt na webových stránkách Filozofické fakulty JU.

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeská univerzita, Letní škola slovanských studií, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Filozofická fakulta Jihočeské univerzity, čeština, Německo, pandemie covidu-19, Francie, Itálie, Rakousko, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už po devětadvacáté proběhne na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích Letní škola slovanských studií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.