Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Rekonstrukce mostu v ulici Generála Píky se chýlí ke konci. Dopravní omezení končí ve čtvrtek

Oprava mostu v ulici Generála Píky v Budějcích bude dokončena o týden dříve, než bylo původně plánováno. Dopravní omezení skončí tento čtvrtek, tedy ještě před zahájením veletrhu Země živitelka a začátkem školního roku.

„Opětovným uvedením komunikace do provozu tak na místě skončí částečná uzavírka a řidiči už při cestě do centra města nebudou muset využívat objízdné trasy po jiných komunikacích,“ říká Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Původní termín dokončení opravy byl 5. září. „Na mostě, který se nachází v bezprostřední blízkosti křižovatky s ulicí Nádražní jsme evidovali závady, které bylo nutné odstranit. Podpovrchové mostní závěry byly rozpadlé a začaly propouštět, tím docházelo k postupnému narušování konstrukce mostu. Na mostě tak došlo k výměně mostních závěrů za povrchové a byla vyměněna obrusná vrstva vozovky v řešeném úseku,“ dodal Koloušek.

Celá rekonstrukce podle Ředitelství silnic a dálnic vyšla na 3,63 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky České Budějovice, doprava, Generála Píky, rekonstrukce, silnice, most, omezení, Země živitelka, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostu v ulici Generála Píky se chýlí ke konci. Dopravní omezení končí ve čtvrtek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.