Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Elektrobusy v Budějcích už v roce 1909? Den čisté mobility představí šetrnou MHD Dopravního podniku

PR článek

Jsou elektrobusy nováčky nebo pionýry budějovické dopravy? Jak místní dopravní podnik ekologizuje vozový park? Nebo proč se do zásuvky připojuje hybridní vůz Volvo a ne elektrobusy? Zajímavosti o budějcké MHD chystá na Den čisté mobility ve čtvrtek 16. září Dopravní podnik města České Budějovice.

Elektrobus nabitý informacemi o ekologické městské hromadné dopravě najdete na náměstí Přemysla Otakara II. od 9 do 18 hodin. Návštěvníci s platnou jízdenkou se navíc mohou vydat i na zkušební jízdu některým z dalších deseti elektrobusů Dopravního podniku. Ty na náměstí pravidelně zajíždějí dle jízdních řádů linek 21, 22 a 23. Na konečné linky 23 je navíc k vidění průběžné dobíjení, které elektrobusy udržuje po celý den v pohybu.

Ve vystaveném elektrobusu na náměstí si návštěvníci akce ale na rozdíl od linkových vozů i zasoutěží. Stačí se na pár minut usadit ve voze a podle nápovědy na obrazovce vyplnit jednoduchý kvíz, a to online po načtení QR kódu nebo do připravených soutěžních listů. V následném slosování pak Dopravní podnik vybere ze správných odpovědí 3 výherce dárkových balíčků.

Expozice Dopravního podniku, která bude na návštěvníky čekat v přistaveném elektrobusu, přitom není jediným lákadlem, za kterým 16. září na náměstí Přemysla Otakara II. vyrazit. Na programu Dne čisté mobility pořádaného spolkem Energy Centre České Budějovice najdete i ukázku elektrovozů Volkswagen, Mercedes-Benz a BMW, zkušební jízdy na elektrokole a elektrokoloběžce nebo nafukovací dráhu pro elektroautíčka pro nejmenší návštěvníky.

Téma ekologické dopravy doprovodí i program o bezpečnosti silničního provozu z dílny BESIP a seznámení se zásadami první pomoci, které zábavnou a interaktivní formou představí Český červený kříž. O další program se postará na příklad i Městská policie České Budějovice nebo spolek Black Falcons z VŠTE s trenažerem létání a prezentací dronů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky městská hromadná doprava, MHD, elektrobusy, Den čisté mobility, dopravní společnost, České Budějovice, Volvo Cars, BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Český červený kříž, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Hejný

Dobrý den, ve slově Volkswagen je první "V" jednoduché. Děkuji.

Pondělí, 13. září 2021, 11:22Odpovědět

Elektrobusy v Budějcích už v roce 1909? Den čisté mobility představí šetrnou MHD Dopravního podniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.