Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcké Očko na konci září skončí. Očkování se na čas přesune do nemocnice

Na konci září skončí po devíti měsících provoz velkokapacitního očkovacího centra na výstavišti v Českých Budějovicích. Očkování se dočasně přesune do budovy bývalé interny budějcké nemocnice. Centrum bylo podle vedení nemocnice pátým nejvýkonnějším v republice.

Svou činnost zahájilo očkocentrum na výstavišti v lednu letošního roku. Do poloviny září se zde aplikovalo 186 060 dávek vakcín. To podle ředitele budějcké nemocnice Michala Šnorka řadí centrum na páté místo z hlediska výkonnosti v České republice. „Na jeho činnosti se kromě pracovníků Nemocnice České Budějovice podílela řada dalších osob. Jim všem patří velké poděkování za obětavou službu ve prospěch Jihočechů,“ uvedl Šnorek.

Očkování se na začátku října přesune dočasně do areálu nemocnice. „Miniočko“ bude umístěno v ambulancích v přízemí pavilonu I, v budově bývalé interny. Zde budou dokončeny aplikace druhých dávek u osob, které budou na výstavišti očkovány první dávnou vakcíny po 18. září.

„Toto miniOČKO bude s počáteční denní kapacitou 100-250 vakcinací doplňkem k ordinacím praktických lékařů, kteří očkovali i nyní, od října však převezmou štafetu očkování ve větší míře, zejména pak aplikaci třetích dávek očkování,“ uvedla mluvčí nemocnice Iva Nováková. Podle ní bude centrum v provozu zejména v sobotu a v neděli. „Termíny budou vypisovány standardně přes centrální rezervační systém,“ dodala.

Ohodnoť článek

Štítky očkování, Očko, výstaviště, nemocnice, České Budějovice, kongresové centrum, Nemocnice České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké Očko na konci září skončí. Očkování se na čas přesune do nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.