Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rodinná atmosféra je důležitá, říká vedení společnosti DIM

PR článek

Budějcká firma DIM je předním dodavatelem tepelné techniky v jižních Čechách už 30 let. Úspěšný podnik budovali Jan Čutka a Jan Leština od roku 1991. Vedoucí pozice po 20 letech předali stejnojmenným synům, kteří pokračují v rodinném odkazu. Pět desítek jejich zaměstnanců obstarává teplo ve městě i průmyslových závodech.

Dodávka, Inženýring, Montáž

DIM má bohaté zkušenosti z oblasti vytápění. Záběr společnosti dobře popisuje už její název – Dodávka, Inženýring, Montáž. „Kromě montáže zdrojů vytápění velkých průmyslových závodů zařizujeme dopravu tepla a chlazení, instalaci vody a plynu i vlastní vytápění budov včetně následného servisu a revizí. Specializujeme se i na ocelové a zámečnické konstrukce,vysvětluje jednatel společnosti Jan Čutka. Významným obchodním partnerem je pro ně budějcká teplárna, skvělé vztahy navázali i s firmou Bosch či Madetou.

Obchodní vztahy se změnily v přátelství

Na konci září firma DIM oslavila 30 let od svého založení. Oslava jubilea byla příležitostí k setkání pracovníků společnosti se svými podporovateli a obchodními partnery. „Po 30 letech spolupráce se obchodní vztahy změnili na kamarádské. Oslava tak byla spíš setkáním starých přátel,“ vypráví jednatel Jan Leština, který akci zorganizoval. Vřelé vztahy udržuje vedení i se svými zaměstnanci. Někteří si své šéfy pamatují jako děti. „Když spolu zajdeme na pivo, někteří montéři vypráví, jak mě vozili v kočárku,“ směje se Leština.

Jsme hrdí Budějčáci

Své služby DIM nabízí výhradně v jižních Čechách a krajské hranice neplánuje překračovat ani do budoucna. Vedení firmy se snaží v podniku zachovat rodinnou atmosféru, proto většinu pracovního týmu tvoří lokální montéři. „Jsme hrdí Budějčáci stejně jako naši zaměstnanci. Naši lidé jsou zvyklí, že pracují doma a nemusí za prací jezdit dlouhé vzdálenosti,“ říká Leština. Nové posily hledají neustále, najít kvalifikovaného topenáře ale není jednoduché. „Stará generace zkušených montérů postupně odchází do důchodu a nově příchozích není mnoho. Nutno však podotknout, že střední generaci, jenž přijímali naši otcové máme a ta je nyní hlavní a kvalitní montážní silou firmy,“ shodují se jednatelé. Volná místa firma uvádí na svém webu.

Mladší Janové jsou ve funkci jednatelů společnosti deset let. Oba ve firmě se sídlem v Kněžských Dvorech začínali jako brigádníci a k jednatelským křeslům se postupně vypracovali. „Straší montéři nám coby mladým brigádníkům tykali a my jim vykali. V některých případech se to nezměnilo ani po nástupu do vedení,“ líčí Čutka s tím, že dlouholetí pracovníci přijali nové šéfy s respektem. „Daří se nám udržovat stabilní počet zaměstnanců, získávat velké zakázky a vydělávat. Otcové sledují výsledky firmy, ale do vedení nám nezasahují. Je dobré mít oporu té starší generace, se kterou se můžeme kdykoliv poradit,“ uzavírá Leština.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky DIM, tepelná technika, firma, jižní Čechy, Leština, Jihočeský kraj, topení, Robert Bosch GmbH, Madeta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinná atmosféra je důležitá, říká vedení společnosti DIM  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.