Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

České Budějovice ponechají i pro příští rok stejný poplatek za odpad

České Budějovice ponechají i pro příští rok poplatek za svoz komunálního odpadu ve výši 680 korun. Za popelnice nemusí platit děti do tří let. Novinářům to dnes řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec(hnutí Občané pro Budějovice). Výši poplatku ještě musí schválit na svém listopadovém zasedání městští zastupitelé.

Částka za svoz odpadu se v Českých Budějovicích neměnila devět let. „S uhrazením poplatku mají lidé také nárok na svoz bioodpadu," uvedl Moravec. Kromě toho v některých městských částech mohou lidé využívat třídění odpadu od prahu domů. Jedná se o službu, kdy město nabízí nádoby na separovaný odpad i jejich odvoz.

Náměstek českobudějovického primátora dodal, že město z poplatků získá ročně přibližně 40 milionů korun. Náklady na likvidaci odpadů však činí zhruba o deset milionů korun více. „I tak je to pro město celkem přijatelné, protože služby nám poskytuje společnost na základě smlouvy z roku 2002. Od té doby řada komodit zdražila, ale podmínky kontraktu zůstaly stejné," řekl Moravec. Podle něj by navíc ani navýšení poplatku nezajistilo nárůst vybraných peněz pro městskou pokladnu. „Pořád máme skupinu obyvatel, kteří prostě platit za odpad nebudou a nikdo je k tomu ani nedonutí," uvedl.

České Budějovice za rok svezou více než 15.000 tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 tisíc tun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky ČR, správa, odpady, České Budějovice, poplatek, odpad, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice ponechají i pro příští rok stejný poplatek za odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.