Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějovický Budvar vybuduje novou linku na stáčení piva do plechovek. Vyjde na 300 milionů korun

Investici za 300 milionů korun chce v příštím roce realizovat národní pivovar Budějovický Budvar. Půjde o vybudování nové linky na stáčení piva do plechovek. Ta současná je totiž podle ředitele pivovaru Petra Dvořáka na hranici své kapacity.

Linku na stáčení piva do plechovek chce Budějovický Budvar zprovoznit příští rok. Důvodem je nedostatečná kapacita linky současné. Podle ředitele pivovaru Petra Dvořáka totiž stouply prodeje piva v plechovkách meziročně až o pětinu. „V roce 2019 jsme prodali v plechovkách zhruba 370 tisíc hektolitrů piva. Je to globální trend, u spotřebitelů čím dál oblíbenější balení,“ uvedl Dvořák. Poptávka po plechovkách podle něj roste dvoucifernými čísly už několik let za sebou.

Současná linka zůstane zatím jako záloha. Za hodinu zvládla podle pivovaru naplnit 35 tisíc plechovek. Hodinová kapacita nové linky by měla být 55 tisíc plechovek.

Nejde ale o jediné novinky, které Budvar chystá. V letech 2023 a 2024 chce investovat do dvou nových linek na stáčení piva do lahví. Nyní má tři, jednu pořídil předloni, další dvě jsou staré asi 15 let.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Budějovický Budvar

Štítky Budějovický Budvar, pivovar, plechovky, nová linka, plechovka, pivo, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar vybuduje novou linku na stáčení piva do plechovek. Vyjde na 300 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.