Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeský kraj chce přilákat více lidí ke sportu s Evou Samkovou. Plánuje vybudování snowboard parků

Jihočeský kraj připravuje projekt, při němž by se návštěvníci lyžařských areálů mohli v zimě potkat s olympijskou vítězkou ve snowboardu Evou Samkovou. Podle hejtmana Martina Kuby (ODS) by to mohlo přilákat více mladých lidí ke sportu. Navíc by projekt mohl v zimních měsících přilákat více návštěvníků do regionu. V rámci projektu by se v některém z lyžařských areálů vybudovaly snowboardcrossové parky, které by sloužily jak veřejnosti, tak i k tréninku profesionálů.

„Našim cílem je představit Jihočeský kraj jako ideální místo ke strávení zimní dovolené. Máme tady perfektně vybavené lyžařské areály s úžasným zázemím pro rodiny s dětmi. Jihočeský kraj je také ideálním výchozím bodem i pro návštěvu přeshraničních rakouských i německých zimních areálů, které uspokojí i velmi zkušené lyžaře. Šumava nabízí kilometry perfektně upravených běžeckých tras s jedinečnou atmosférou a třeba Lipenská magistrála je v mrazivých dnech bruslařským unikátem," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba.

V rodinných areálech na Lipně by chtěl kraj proto vybudovat snowboardcrossové parky, kde by se děti mohly s Evou Samkovou nebo některým z členů jejího týmu několikrát do roka potkat. „Tréninková trať by byla určitě velkým přínosem nejen pro veřejnost, ale i pro nás. Je to zpestření pro celý areál. Třeba Lipno, kde jsou mírné sjezdovky, je pro snowboardcross ideální. Dají se tam namotat například různé začátky nebo boule,“ kvitovala spojení s krajem Eva Samková.

Podle Kuby by vytvoření parku nemělo být nějak finančně náročné. „Zatím by to podle mých zjištění měla být částka v řádek stovek tisíců. Jde prostě o to, aby tým Evy Samkové navrhnul vytvoření tratě, na kterou by se jen spotřebovalo víc sněhu. My jako kraj bychom se domluvili na přispěvku na energii, protože by to samozřejmě nebylo jen pro komerční využití provozovatelů areálů, ale i pro nás, jako turistické lákadlo,“ vysvětlil Kuba.

Projekt by chtěl kraj spojit už s touto zimní sezonou. „Chtěli bychom to spojit už s touto zimní sezonou. „Byl bych rád, aby zimní olympiáda, kdy se budeme upínat k televizím a konkrétním sportům, byla obdobím, kdy už budeme mít třeba na Lipně vybudovaný nějaký dětský snowpark, kde si to děti budou moct vyzkoušet,“ řekl hejtman.

Samková se aktuálně na zimní olympijské hry, která se konají v únoru v Číně, připravuje. Půjde o její třetí olympiádu. Na předchozích dvou hrách získala zlatou a bronzovou medaili.

Jejím novým partnerem se stala českobudějovická firma OIG Power. Společnost se věnuje vývoji a výrobě úložišť energie. „OIG Power se v Jihočeském kraji prostřednictvím našeho nadačního fondu Jihočeské naděje dlouhodobě věnuje podpoře mladých nadějných sportovců. Energie, se kterou Eva letos vstupuje do sezony, je fantastická, a je nám velkou ctí, že můžeme být u toho,“ řekl obchodní ředitel společnosti Petr Maroš.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Lipna | Zdroj ČTK

Štítky Jihočeský kraj, Eva Samková, snowboard, zimní sporty, OIG Power, Eva Adamczyková, sport, projekt, lyžařské středisko, Martin Kuba, ODS, Vodní nádrž Lipno, Zimní olympijské hry, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce přilákat více lidí ke sportu s Evou Samkovou. Plánuje vybudování snowboard parků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.