Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Agentes pomáhá firmám s podnikovou IT infrastrukturou

PR článek

Potřebujete někoho, kdo se Vám postará o firemní IT infrastrukturu? Česko-německá společnost agentes IT již více než 14 let intenzivně sleduje a reaguje na trendy moderní doby v oblasti profesionálního outsourcingu IT neboli správy a podpory IT infrastruktury. Díky tomu je schopna být spolehlivým partnerem ve světě IT pro střední i velké firmy, kterým dlouhodobě poskytuje komplexní IT služby na míru.

„Našim klientům pomáháme digitalizovat a tím i zefektivňovat firemní procesy, díky čemuž jsme schopni výrazně přispět ke snížení jejich provozních nákladů. Správa a outsourcing IT s námi zahrnuje spolehlivá serverová a síťová řešení, kvalitní firemní IT infrastrukturu, správu a provoz cloudových aplikací, zprostředkování hardware i software a další IT služby přímo na míru zákazníka. Velmi podstatný je pro nás zejména osobní lidský přístup podporující dlouhodobou vzájemnou spolupráci a také neustálý rozvoj, který nám umožňuje poskytovat moderní služby ve vysoké a především cenově dostupné kvalitě,“ vysvětluje Vojtěch Kačírek, jednatel společnosti agentes IT.

Profesionální hosting na vzestupu

Vlastní „in house“ serverovny rychle přestávají být relevantním řešením, a tak řada společností již vůbec neuvažuje o obnově svého stávajícího a poměrně nákladného „serverového parku“, ale naopak přemýšlí, kam své systémy spolehlivě a ekonomicky umístit. Společnost agentes IT má v současné době vlastní high availability serverový cluster pro provoz nejnáročnějších aplikací a systémů svých zákazníků, který se nachází v jednom z nejlépe zabezpečených serverových sálů v ČR. 

„Během prvních měsíců provozu jsme do našeho serverového clusteru umístili nejen námi vyvinuté i provozované aplikace, ale také systémy našich zákazníků. Rovněž jsme vybudovali moderní e-mailový server na míru, bez omezení počtu schránek, který poskytujeme zejména větším výrobním společnostem s velkým počtem e-mailových schránek a objemem jejich dat. Tuto službu využívají například naši zákazníci Wet Wipes International a Plojhar,“ popisuje Marie Vaněčková, IT support manager společnosti agentes IT.

Společnost nabízí řešení také pro středně velké firmy, např. poskytnutím hostingu pro jejich ERP, účetní a další systémy. Firemním posláním je nadále zlepšovat a rozšiřovat služby profesionálního hostingu pro firemní zákazníky s cílem nabídnout kvalitní službu provozu systémů v jednom z nejlepších serverových center v Česku.

Digitalizace jako dlouhodobá úspora nákladů

Často se říká, že doba digitální se vyznačuje právě tím, že máme vše "hezky digitalizované", tedy dokumenty naskenované, poznámky založeny v Excelu, respektive v Google Docs a podobně. Bohužel však zapomínáme, že digitalizací základních artefaktů proces digitalizace nekončí, ale právě naopak začíná. Ruční přenášení údajů mezi systémy, duplikace v zadávání údajů, vkládání naskenovaných podkladů s ručním zadáním příslušných informací dnes nejen zdržuje, ale také vytváří velký potenciál chyb a rovněž vzniká obrovská administrativní zátěž pro vyřízení celého procesu (například objednávky či reklamace). 

Jak z toho ven? Je vhodné se zamyslet, zda máme ve firmě nějaký proces, který takto lidově řečeno drhne, a zda jej lze celý "zdigitalizovat", tedy zda je možné navrhnout integrující aplikaci (webovou či mobilní), která bude jednotlivé dílčí úkony procesu obsluhovat prostřednictvím aplikačních rozhraní jednotlivých systémů (CRM, účetnictví, docházka). Uživatel zpracovávající objednávky či reklamace se tak bude komfortně pohybovat pouze v jednom systému, ve kterém obslouží celý proces. V ideálním případě lze na vhodných procesních bodech integrovat i mobilní aplikaci, například k zajištění digitalizovaného podpisu reklamačního protokolu, respektive k pořízení fotografie (stavu zboží a podobně). Tím odpadne i krok tisku a opětovného skenování. Tento proces navíc závisí na stabilní IT infrastruktuře, která musí být celému systému oporou.

Společnost agentes IT se specializuje na analýzu a návrh digitalizovaných procesů, které řeší například u svých klíčových zákazníků (JLV, Wienerberger či Presto - Překladatelské Centrum).

Máte-li zájem o profesionální správu a podporu Vašeho IT, kontaktujte společnost agentes IT na obchod@agentes-it.com pro nezávaznou schůzku, nebo navštivte www.agentes-it.cz pro více informací.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Agentes IT

Štítky agentes, správa IT, outsourcing IT, počítačová síť, digitalizace podnikových procesů, Česko, Google, Wienerberger, PRESTO - PŘEKLADATELSKÉ CENTRUM s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agentes pomáhá firmám s podnikovou IT infrastrukturou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.