Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Písek bude v příštím roce hospodařit se schodkem 350 milionů korun

Písek bude v příštím roce hospodařit se schodkem téměř 350 milionů korun. Na výdaje plánuje 1,2 miliardy korun. Rozpočet schválili na dnešním zasedání písečtí zastupitelé, hlasovalo pro něj 15 z 24 přítomných. Schodek město uhradí ze svých rezerv.

„K poslednímu ukončenému období, což znamená k 31. prosinci 2020, činily přebytky z minulých let 557,9 milionu korun. Město navíc může a pravděpodobně bude čerpat nový úvěr ve výši 100 milionů korun. Písek tak bude mít i na konci roku 2022 v případě aktuálně predikovaného vyrovnaného hospodaření roku 2021 a navrhovaného schodku roku příštího zůstatek volných prostředků 300 milionů korun,“ řekl vedoucí finančního odboru píseckého městského úřadu Ladislav Toman.

Na kapitálové investice město v příštím roce uvolní 587 milionů korun. Největší část půjde na stavbu plaveckého stadionu pod lesnickou školou. Na projekt, jehož náklady se blíží ke 400 milionům korun, město v příštím roce vynaloží 180 milionů korun.

„Konečně také budeme moci rekonstruovat horní část Žižkovy ulice, na opravu komunikace, výměnu vodovodu a kanalizace máme vyčleněno celkem 40 milionů korun. Po Novém roce se začne s rekonstrukcí domu na Velkém náměstí, která vyjde na 30 milionů. Stejná částka bude potřeba na rekonstrukci letního kina,“ uvedla starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012).

Předpokládané příjmy na příští rok by měly činit téměř 885 milionů korun. Z toho bude 559 milionů korun zisk z daní, což je o dvě procenta více než město mělo v roce 2019 před začátkem koronavirové pandemie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mesto-pisek.cz

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Písek, 2022, Ladislav Toman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek bude v příštím roce hospodařit se schodkem 350 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.