Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Znáte TV Sklad? Série televizních rozhovorů s významnými hosty se natáčí v budějckém skladu

PR článek

Máte sklad? A můžeme ho vidět? Samozřejmě, a dokonce v Českých Budějovicích. Televizní projekt TV Sklad můžete vidět nejen na Youtube či Facebooku, ale už také v pozemním vysílání v Televizi jižní Čechy. Své místo ale rozhovory našly také v soukromé televizi XTV moderátora Luboše Xavera Veselého. Série pravidelných rozhovorů s významnými osobnostmi nejen z jihu Čech staví na jednoduše sestaveném studiu, profesionální technice, a hlavně nadšení týmu.

Projekt realizuje jihočeská společnost Kurýr media, za kterou stojí, společně s dalšími spolupracovníky, českobudějovický podnikatel Dalibor Uhlíř. „TV Sklad je vlastně doplněk veřejné služby. Představujeme osobnosti z jihočeského regionu, ale nejen z něj. Důležitá jsou zároveň témata s přesahem nejen regionálním, ale i časovým,“ vysvětluje Uhlíř, který rozhovory TV Sklad moderuje. Pořad zahájil své každotýdenní publikace letos v červenci, aby nyní na konci roku nastřádal sedmnáct rozhovorů. A produkce nadále pokračuje.

„Půlroční zkušenost nám přinesla výbornou spolupráci s rozvinutějšími projekty, o pořad projevila zájem Televize jižní Čechy a nezávislá televize XTV Luboše Xavera Veselého. V TV JČ mohou diváci vidět každý týden nový díl stejně, jako další pořad z naší produkce – Jihočeské víkendy,“ doplňuje Uhlíř. XTV již odvysílané díly TV Sklad přidala do svého archivu a nové díly bude vysílat ve vlastní premiéře.

Produkci TV Sklad zajímají názory lidí, kteří něco dokázali a jsou špičky ve svých oborech. Ty chce tým projektu zprostředkovat formou zpravodajsko-publicistického formátu „jeden na jednoho“. Host dostává prostor k vlastnímu necenzurovanému vyjádření a moderátor staví základní kostru rozhovoru, poctivě vnímá projev hosta a reaguje na něj doplňujícími dotazy. „Nikde není psáno, že by se hlavní názorové proudy měly tvořit v Praze, ale jsme přesvědčeni, že slovo mají dostat také lidé z venkova. My venkované jsme konzervativnější a můžeme vidět věci trochu jinak než lidé žijící ve velkých městech, a to nejen v Česku. Tyto názory vyvažují velkoměstský progresivismus. TV Sklad tak dává prostor pro vyvážení názorů, které rezonují společností a je na úsudku diváka, jak s informacemi naloží,“ vysvětluje záměr pořadu Dalibor Uhlíř.

Mezi zatím sedmnácti hosty se objevil třeba Petr Soukup, nový ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu, který mluvil o rozvoji turismu na jihu Čech v době před hlavní letní turistickou sezónou. Jakub Hořický, odborník na personální management a problematiku zaměstnávání zase zajímavě hovořil o tom, jak se v čase proměňuje pracovní trh. Děkanka ekonomické fakulty Jihočeské univerzity Dagmar Škodová Parmová se v rozhovoru vrací k třicátému výročí vzniku Jihočeské univerzity a mluví o uplatnění studentů univerzity na projektech fakulty a na pracovním trhu. Dalším z hostů TV Sklad byl Václav Král, předseda představenstva českobudějovické teplárny, který se vyjadřuje o projektu Čisté jižní Čechy, ale z globálního hlediska také hovoří o tolik diskutovaném tématu green dealu. Nejsledovanějším byl zatím rozhovor s lékařkou a odbornicí na celostní medicínu Michaelou Šimkovou. V rozvoji témat rozhovorů s doktorkou Šimkovou bude TV Sklad pokračovat vždy v souvislosti s jednotlivými ročními obdobími. „To znamená, že někteří hosté jsou vlastně stálicemi v našem studiu,“ upřesňuje moderátor Dalibor Uhlíř.

TV Sklad informuje také o významných regionálních událostech a akcích, například v rozhovoru s předsedkyní jihočeské agrární komory Hanou Šťastnou o Zemi živitelce a o stavu v oblasti zemědělských veletrhů. Známý sexuolog, psychiatr a bývalý europoslanec Jaroslav Zvěřina hovořil ve studiu TV Sklad o dekadenci západu, o tom, že do matrik už přišly formuláře, ve kterých už neexistují kolonky matka – otec, ale nově rodič 1 – rodič 2 a v některých zemích dokonce rodič 3. Zvěřina také komentuje progresivismus, který přichází z amerických vysokých škol do Evropy. „Je to správně nebo naopak? Na to si každý divák může udělat názor sám. My nabízíme nekomentované informace,“ vysvětluje Uhlíř. Profesor teologické fakulty JČU a farář Martin Weis v rozhovoru poutavě a vtipně glosuje závěr roku, spojený s vánočními tradicemi. Nenechává ho například chladným, že komerce vytlačuje duchovní tradici Vánoc.

O formát TV Sklad je u veřejnosti velký zájem, což dokazují několikatisícová data návštěvnosti a zhlédnutí jednotlivých dílů. „Spousta diváků se ptá, kde rozhovory natáčíme. Napadl nás jednoduchý koncept, když TV Sklad, tak prostě ve funkčním skladu v Českých Budějovicích, kterým přes den protečou stovky položek automobilových dílů a navečer se prostory promění v televizní studio. Ve vybavení, kromě profesionální audiovizuální techniky a světel, jsme chtěli zůstat co nejjednodušší, takže sklad zůstává tak, jak funguje za bílého dne, účinkující sedí na prázdných sudech od oleje a využívají improvizovaný stůl z pneumatik. Pozadí skladu je jako živý organismus a mění se podle aktuální denní situace ve skladu. Pro řadu hostů a samozřejmě i diváků je i toto atraktivní,“ popisuje Dalibor Uhlíř.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky televize, sklad, pořad, rozhovory, České Budějovice, rozhovor, projekt, Česko, Jihočeský kraj, Luboš Xaver Veselý, Facebook, YouTube, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znáte TV Sklad? Série televizních rozhovorů s významnými hosty se natáčí v budějckém skladu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.