Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Strom splněných přání obdaroval děti ze všech dětských domovů v kraji

Svým rozsahem naprosto unikátní projekt. Tak by se dal charakterizovat počin Šárky Gramanové z IGY Centra a Evy Tesařové z Mediaclubu, které spojily síly s cílem slnit přání dětem ze všech dětských domovů Jihočeského kraje. A podařilo se! Všech 292 dětí z dětských domovů v Boršově, Šindlových Dvorech, Homolích, Zvíkovském podhradí, Písku, Žíchovci, Horní Plané, Volyni, Českých Budějovicích a Radeníně díky mnoha a mnoha srdečným lidem pod stromečkem rozbalí, co napsaly v dopisu Ježíškovi.

Mediaclub tradičně pořádal Strom splněných přání pro vybraný dětský domov. Letos se spojil s IGY Centrem a vznikla myšlenka obdarovat děti všechny. Z menší akce se tak stala sbírka naprosto unikátní s oficiální záštitou Jihočeského kraje. Hodnota jednoho přání byla zhruba 1500 Kč, děti si tak mohly přát věci, na které instituce svým rozpočtem nedosáhnou, a hlavně byly jen a jen pro ně.

Naprostá většina přání byla splněna dárci z řad široké veřejnosti. „Pár přání nám takzvaně zbylo, ale bylo jich opravdu málo oproti očekávání. Lidé jsou prostě báječní a laskaví,“ dodává Eva Tesařová.

Mnoho dárců k přáním přidalo osobní vzkazy a věnovalo věci navíc. Přání, která se nestihla splnit veřejností, IGY Centrum dokoupilo a dárky si tak pod stromečkem rozbalí opravdu všechny děti. Dárky byly s ohledem na epidemiologická opatření zavezeny přímo do dětských domovů, video z předávání můžete sledovat na sociálních sítích IGY Centra. Na kampaň přispělo mnoho firem z regionu, dárky věnoval i personál prodejen v IGY Centru. „Ta sounáležitost byla neuvěřitelná, naše obchody to s ohledem na restrikce a tři úplné uzávěry v poslední době neměly lehké, a i přesto se zapojily. Všichni se nás ptali, jak mohou pomoci. Tohle jsou Vánoce,“ děkuje za organizátory Šárka Gramanová.

Vřelá poděkování přišla ze všech dětských domovů. „Jménem Dětského domova ve Zvíkovském Podhradí – a hlavně jménem našich dětí, bych chtěl poděkovat za tuto úžasnou akci, která našim dětem plní vánoční přání! Pro všechny děti jsou Vánoce okamžikem štěstí a pocitem lásky, kterou zažívají ve své rodině. Naše děti takové štěstí nemají, my a vy, se snažíme dětem tento čas naplnit alespoň radostí z rozbalování dárků a sdílení se svými kamarády, sourozenci a našimi zaměstnanci. Věřte, že děláme, co můžeme,“ děkuje ředitel Vilém Fink ze Zvíkovského Podhradí.

Přidává se i Josef Peiker: „Zdravíme Vás z Dětského domova Žíchovec. Jménem našich dětí, našich zaměstnanců i jménem svým, bych Vám chtěl poděkovat za úžasný projekt, který jste připravili pro dětské domovy Jihočeského kraje, včetně toho našeho. Vím, že nemůžeme dětem nahradit rodinu a rodiče, ale snažíme se jako tety a strejdové udělat našim dětem radost tehdy, kdy by jí opravdu měly mít – to znamená především na Vánoce. V tom nám váš projekt opravdu pomohl. Můj názor je ten, že každý dárek, byť sebemenší, udělá každému dítěti velkou radost, rozzáří mu oči a hlavně – může se kdykoliv srovnávat s dětmi z fungujících rodin a nemusí se cítit méněcenné.“

Všechna poděkování najdete na stránkách igycentrum.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky IGY Centrum, Strom splněných přání, děti, dětský domov, projekt, Jihočeský kraj, Eva Tesařová, České Budějovice, Písek, Horní Planá, Volyně, Homole, Boršov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Strom splněných přání obdaroval děti ze všech dětských domovů v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.