Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vánoce jsou pryč a co s těmi kily teď? Efektivně cvičit a s radostí se dá i doma

PR článek

Vánoce jsou překrásné svátky, které rádi trávíme se svými nejbližšími. A k času s rodinou či přáteli neodmyslitelně patří i skvělé jídlo a ne zrovna v malém množství. Ať už si dopřejeme vynikající kapří řízek, lahodnou husičku či tradičně dobré cukroví, na postavě to zpravidla po Vánocích poznáme. Především v době pandemie není vždy jednoduchým řešením permanentka do fitka. Zůstat v kondici a shodit pár přebytečných kil lze i z bezpečí domova. Existuje několik tipů, jak se ke cvičení doma opravdu dokopete.

Aktivně relaxujte

Jóga prokazatelně zlepšuje fyzickou kondici, zlepšuje ohebnost svalstva a v neposlední řadě pomáhá odbourávat nahromaděný stres. Pokud Jógu zkombinujete s meditací a vůní vonných tyčinek či svíček, budete si připadat jako v opravdovém jógovém studiu a bude vám fakt příjemně po těle. Velké množství kvalitních tréningových videí a to bez ohledu na to, jestli jste jógu již cvičívali či jste úplný začátečník najdete na internetu, např. od youtuberky Mady Morrison.

Protahujte se

Alfou i omegou zdravého sportování je správné protahování. Pravidelným protahováním udržíte pružnost vašich kloubů a svalů. Tím předcházíte riziku zranění jako jsou natáhnutí nebo v horším případě natrhnutí svalů. Tak vás začne pohyb doslova bavit. U lidí se zkrácenými svaly a šlachy, a zejména u lidí se sedavým zaměstnáním je protáhování nejdůležitější částí jejich denního work-outu. Pokud k tomu připočítáme, že protahování zlepšuje držení těla, působí na naší mysl relaxačně, pomáhá zlepšit vnímání našeho vlastního těla a lze ho provádět v jakékoliv kondici či s jakoukoliv tělesnou váhou, je to skoro důvod začít s protahováním doma ještě dnes. Odtud vám chybí už jen krůček k pravidelnému cvičení.

Na internetu opět naleznete mnoho návodů, jak správně cvičit. Pokud i po náročnějším cvičení, kdy jste se pěkně zapotili nepociťujete žádnou bolest, jste na dobré cestě. Svalové únavě či bolesti po tréninku můžete také předejít doplněním vhodných antioxidantů.

Tancujte

Zkuste všechny každodenní chmury hodit alespoň na chvilku za hlavu, pusťte si oblíbenou písničku a dejte průchod pohybové fantazii. Ostatně vědci ze švédské Univerzity v Örebro zjistili, že taneční pohyby mohou lidem pomoci při úzkosti, stresu a psychosomatických potíží. Pravidelně vyplavené endorfiny - hormony štěstí vám dodají větší sebevědomí a vy se budete cítit ve svém těle spokojeně. Svalovému napětí při tanci předejdete výběrem kvalitních vitamínů a minerálů, především hořčíku

Náročnější tanečnící najdou inspiraci na youtube kanálu američana The Fitness Marshall.

Šlapejte

Jak neztratit motivaci

  1. Udělejte si seznam oblíbených písniček, na které se vám dobře tancuje a cvičí
  2. Přiberte ke cvičení kamaráda či kamarádku – lze i formou videohovoru
  3. Odměnte se po cvičení koupelí či oblíbeným seriálem

Ano, i doma lze. Spinning je aktivita, kdy člověk šlape ve střídavých intenzitách v rytmu hudby, a to i ve stoje. Právě střídání zátěže a intenzity šlapání je opravdovým zabijákem kalorií. K tomu viditelně posílíte svaly na nohou a trupu. S hudbou vás šlapání bude i nesrovnatelně víc bavit. Takže pokud máte doma zaprášený rotoped nebo znáte někoho, kdo by ten svůj rád poslal dál, nepromarněte svou šanci. Tvorbu svalové hmoty můžete podpořit proteinovým nápojem z DM online shopu.

Ohodnoť článek

Štítky Hubnutí, dm drogerie, cvičení, tipy, Vánoce, Mady Morrison

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce jsou pryč a co s těmi kily teď? Efektivně cvičit a s radostí se dá i doma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.