Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Centrum BAZALKA se ohlíží za rokem 2021

PR článek

Centrum BAZALKA, o.p.s. děkuje všem svým zaměstnancům za skvěle odvedenou, nikdy nekončící péči o klienty. Dárcům, partnerům, sponzorům a všem příznivcům za úžasnou podporu v loňském nelehkém roce, která byla opravdu štědrá.

Rok 2021 nebyl úplně standardní, ale Centrum BAZALKA opět koronavirovou dobu zvládlo, tentokrát ani nebylo nutné zavřít stacionář. Naše organizace poskytovala komplexní péči pro děti s kombinovaným postižením a s poruchami autistického spektra. Stále je věrné svému poslání: maximálně ulehčit životní situaci rodin s dětmi s postižením a dát prostor pro jejich zdravý chod. Spojuje v jedné organizaci ambulantní a pobytovou péči, vzdělání a fyzioterapii. V současné době pomáhá čtyřiceti sedmi klientům z celých jižních Čech.

S podporou úžasných dárců a partnerů mohla BAZALKA koupit tolik potřebné pomůcky na bazální simulaci a speciální kočárek pro klientku Markétu. V BAZALCE proškolili nové posily týmu v mezinárodně akreditovaném konceptu Bazální stimulace®, aby mohli pokračovat v poskytování vysoce kvalitní ošetřovatelské péče. Na zahradě stacionáře proběhly další úpravy – dokoupili se tříkolky a odrážedla pro nejmenší žáčky Mateřské školy speciální a všem udělal radost nový dřevěný vláček. Bazalčí zvěřinec prospívá – horský pyrenejský pes Gaston úspěšně složil canisterapeutické zkoušky a spolu s ovečkami a mini koníkem Channel je cenným společníkem klientů. V Základní škole speciální při práci s klienty s autismem úspěšně pokračují v terapeutické metodě vycházející z poznatků aplikované behaviorální analýzy. Též probíhá zraková terapii a muzikoterapie s novými stimulujícími pomůckami. V BAZALCE mohli nabídnout celkem čtrnáct víkendových pobytů.

V roce 2018 jsme se Centrum BAZALKA přihlásilo do dotační výzvy na podporu sociálních služeb IROP s projektem Domov pro osoby se zdravotním postižením, který bude sloužit deseti dospělým klientům. Dne 5.1. 2022 po více než třech letech čekání bylo budoucí staveniště předáno firmě Dolmen, která bude stavět vysněný Domov. Stavba by měla být dokončena v roce 2023.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bazalka, Centrum Bazalka, 2021, Mateřská škola speciální, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum BAZALKA se ohlíží za rokem 2021  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.