Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ZEKO INVA vychází svým zaměstnancům maximálně vstříc. To si troufne málokdo

PR článek

Především uchazeči o zaměstnání se zdravotním handicapem to nemají na pracovním trhu snadné. Mnoho firem nemůže zohlednit všechny individuální potřeby svých zaměstnanců. ZEKO INVA to má jinak, a její zaměstnanci si toho cení.

Není špatného dělníka, jen nesprávné pracovní zařazení

Mladá a dynamická firma, která nabízí služby v oblasti zpracování zakázek, má unikátní politiku řízení svých, v současné době 140 zaměstnanců. Vzhledem k širokému portfoliu vykonávané práce je schopna nabídnout svým dělníkům a dělnicím pracovní pozici takřka šitou na jejich zdravotní omezení. Příkladem může být flexibilní nastavení pracovní doby nebo délka úvazku. Začátek pracovní doby si může pracovník určit sám podle dopravní dostupnosti nebo denního režimu svého postižení.

„Já třeba beru prášky a musím se vyspat, tak chodím až od 8:00. A taková možnost je i úvazků. Kolegyně zas může pracovat jen pětihodinové směny a nikomu to nevadí,“ říká spokojená zaměstnankyně Jitka Spoková.

I pro uchazeče se speciálním zdravotním postižením je firma schopna najít vhodnou pracovní činnost.

Mám špatný zrak, takže nebylo vůbec lehké najít si práci. V Zeko Inva to problém není. Prostě mi našli takovou práci, kterou jsem schopna se svým handicapem vykonávat,“ navazuje na výčet výhod práce v ZEKO INVA zaměstnankyně Věra Bínová.

Méně je rozhodně více

Společnost zvolila model více provozoven s menším počtem zaměstnanců. V současné době má ZEKO INVA 4 pobočky – dvě v Českých Budějovicích, v Českým Krumlově a v Benešově nad Černou na Kaplicku. Tyto pobočky jsou, při zachování stejných pravidel a nastavení, na sobě nezávislé, fungují samostatně a mají svého nadřízeného. Mistři, kteří se rekrutovali z dělnické pozice, a tedy znají dobře vykonávanou práci, jsou tak schopni podrobně znát všechny své spolupracovníky a reagovat na jejich potřeby. I proto vládne v provozovnách rodinná atmosféra.

Chráněná dílna špičkové kvality

I přes vysoký podíl pracovníků se zdravotním handicapem, nebo možná právě proto, je firma schopna dostát všem požadavkům nejvyšší jakosti odvedené práce a jsou i držitelem certifikace kvality ISO 9001.

Tím, že jsme schopni najít pro své zaměstnance vhodnou pracovní pozici, tak vůbec nevnímáme, že by jejich zdravotní postižení měla být nějakou překážkou. Všichni naši zaměstnanci jsou velice motivovaní, práce je baví, a to je poznat i na výsledku.“ Popisuje klima ve firmě a výkony svých zaměstnanců jednatel společnosti ZEKO INVA Aleš Kopřiva.

ZEKO INVA zve do svých řad

Nyní rozšiřuje ZEKO INVA své řady a hledá nové pracovníky do týmu.

Připravujeme nový projekt, ve kterém budeme potřebovat obsadit 32 nových pracovních míst. Věřím, že do konce května se nám podaří místa obsadit,“ dodává na závěr Eva Hajná, vedoucí personálního oddělení.

Máte zájem o práci v ZEKO INVA?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zeko Inva, práce i se zdravotním handicapem, zaměstnání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZEKO INVA vychází svým zaměstnancům maximálně vstříc. To si troufne málokdo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.