Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Vedení města odsouhlasilo vypsání participativního rozpočtu pro letošní rok

Budějovičtí radní schválili vypsání dalšího ročníku participativního rozpočtu PRO Budějce. Lidé se tak i v tomto roce budou moci znovu aktivně podílet na dalším rozvoji krajského města. Své nápady a projekty mohou posílat od 1. března do 30. dubna. 

K vlastnímu podávání konkrétních návrhů poslouží speciální webové stránky. „Projekty je možné podávat prostřednictvím elektronického formuláře, který bude dostupný na www.probudejce.cz. Občané, a to nejen ti z Budějovic, se tak mohou opět aktivně zapojit do dění ve městě a přijít se svým nápadem pro ještě lepší Budějce,“ popsal náměstek primátora Juraj Thoma (Občané pro Budějovice).

Na zmiňovaném webu naleznou lidé také různé doplňující informace týkající se fungování participativního rozpočtu. „K dispozici tam budou i užitečné rady a tipy, a to nejen k podání projektu, ale i k celému procesu, včetně přípravného formuláře k podání projektu, kde si občané mohou svůj návrh „papírově“ předpřipravit,“ doplnil Thoma.

Celková částka vyhrazená pro letošní participativní rozpočet je 10 milionů korun. To je stejně jako v minulém roce, letos však nastane několik změn v rozpočtu jednotlivých kategorií projektů. Na takzvané velké projekty je připravených celkem šest milionů korun, investice do jednoho projektu v této kategorii ale nesmí přesáhnout částku dvou milionů včetně DPH. Pro druhou kategorii malých projektů město vyhradilo čtyři miliony a limit zde stanovilo na 700 tisíc na projekt.

Veřejnost se do rozhodování o rozvoji Budějovic zapojí letos už potřetí. V minulých ročnících participativního rozpočtu uspěla ve veřejném hlasování například instalace laviček na břehu slepého ramene řeky Malše, boulderová stěna nebo třeba vybudování drah na pétanque v parku Stromovka. Loni obyvatelé vybrali celkem 11 projektů. Svými hlasy tehdy přispělo 2 288 lidí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Budějce, praticipativní, rozpočet, rada, město, projekt, České Budějovice, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice

Vedení města odsouhlasilo vypsání participativního rozpočtu pro letošní rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.