Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prodej požehnaného ležáku pomohl Diecézní charitě částkou 262 tisíc korun

Prodej Požehnaného ležáku uvařeného v Budějovickém Budvaru pomohl diecézní Charitě částkou 262 000 korun. Speciální světlý ležák, kterému požehnal Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, zdobil štědrovečerní tabule v podobě dárkově balených lahví i zaháněl žízeň přímo ze sudů.

Budějovický Budvar jako již tradičně o Vánocích uvařil speciální várku Požehnaného ležáku a výtěžek z prodejů nyní poputuje Diecézní charitě České Budějovice. Celkově se pro dobrou věc podařilo vybrat krásných 262 000 korun. „Požehnaný ležák je pro nás již srdeční záležitostí. Jedná se o milou tradici, která pro nás v Budvaru k Vánocům neodmyslitelně patří. O to více jsem rád, že se nám i přes ztížené podmínky spojené s uzavřením adventních trhů podařilo vybrat peníze, které pomohou tam, kde je to zapotřebí,“ uvedl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

Jako již vánoční zvyk je Požehnaný ležák vnímán i českobudějovickým biskupem. „Žehnání speciální várky světlého ležáku a její následný prodej spojený s podporou českobudějovické charity pomalu začíná patřit ke zvykům, které mohou provázet přípravy na vánoční svátky. Bezpochyby i proto, že nákupem lahve požehnaného ležáku je možné obdarovat své blízké a zároveň prostřednictvím Diecézní charity České Budějovice také ty, kteří se octli v nouzi a potřebují pomoci,“ říká Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický.

Letošní prodej probíhal v restauraci Masné krámy a ve stánku u Katedrály sv. Mikuláše. Celkem se podařilo prodat 2 124 lahví a vytočit 5 hektolitrů ležáku. „Velké poděkování patří nejen zaměstnancům, kteří se na celé akci podíleli, ale i lidem, kteří se nákupem rozhodli podpořit dobrou věc v pro mnohé nelehkých dobách,“ dodává ředitel Petr Dvořák.

Výdělek diecézní Charita využije na financování a koordinaci dobrovolníků. „Jsem velmi vděčný za pokračující spolupráci s Budějovickým Budvarem a za další ročník tradičního Požehnaného ležáku. Letošní rekordní částka z prodeje nás velmi potěšila a děkujeme všem, kteří si pivo ze speciální várky zakoupili. Stejně jako v předchozích letech se získané peníze použijí na financování koordinace a podpory našich dobrovolníků. Ti se věnují především dětem, nemocným a seniorům a jsou jim, obzvláště v této nelehké době, velkou oporou,“ uvedl Jiří Kohout, ředitel Diecézní charity České Budějovice.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Diecézní charita, požehnaný ležák, Budějovický Budvar, charita, Vlastimil Kročil, Vánoce, České Budějovice, Petr Dvořák, Jiří Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodej požehnaného ležáku pomohl Diecézní charitě částkou 262 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.