Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkend v Česku by měl být méně větrný než uplynulé dny, na horách může sněžit

Víkendové počasí v Česku by už neměl doprovázet tak silný vítr, jako v uplynulých dnech. Zároveň by mělo být relativně slunečno a nejvyšší denní teploty vystoupají na dva až sedm stupňů Celsia. Přes noc se čeká mráz. Vyplývá to z informací na webu a facebooku Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Silný vítr fouká v zemi s krátkými pauzami od minulého týdne. Nejsilnější byl minulý čtvrtek, kdy zkomplikoval železniční i silniční dopravu a od elektrického proudu odstřihl statisíce domácností. V dalších dnech už bude nejvýše mírný a tím větrná epizoda posledních dnů na nějakou dobu skončí, uvedli meteorologové.

Silný vítr napáchal škody v píseckých lesích. Hrozí pád dalších stromů

V Písku sčítají škody, které způsobil silný vítr minulý týden. Poničeno je zhruba pět tisíc kubíků dřeva. Pád stromů hrozí i v těchto dnech, protože výstraha platí i nadále. Navíc mohou být v lesích nalomené stromy.

V sobotu povane mírný severozápadní vítr a v neděli slabý severovýchodní. Víkend pak bude ve znamení ubývání oblačnosti. Po oba víkendové dny se mohou objevovat srážky, které na horách budou sněhové. Nejnižší noční teploty spadnou na minus dva až minus šest stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend v Česku by měl být méně větrný než uplynulé dny, na horách může sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.