Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stojíme za Ukrajinou. Milion chvilek chystá na náměstí manifestaci

Dnes v pět hodin odpoledne se na náměstí Přemysla Otakara II. sejdou lidé, aby vyjádřili nesouhlas s válkou na Ukrajině. Událost Stojíme za Ukrajinou pořádá Milion chvilek. Na akci vystoupí několik řečníků mezi kterými nebude chybět zástupce Ukrajiny, ale pravděpodobně i Ruska, který invazi odsuzuje. Sólista opery Jihočeského divadla zazpívá ukrajinskou hymnu.

Akce je na náměstí Přemysla Otakara II. svolána na pátou hodinu odpoledne. Během programu by mělo vystoupit několik politiků. Od jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS), poslanců Šimona Hellera (KDU-ČSL), Pavla Klímy (TOP 09), Romana Kubíčka (ANO) a Viktora Vojtka (STAN) až po náměstka primátora Tomáše Chovance (HOPB). Promluví také rektor Jihočeské univerzity Bohumil Jiroušek a ředitel Paměti národa pro jižní Čechy Tomáš Trantina. 

Podle organizátorů dorazí také ukrajinský student Ivan Volchok a pravděpodobně i zástupce jihočeských Rusů, kteří invazi na Ukrajině odsuzují. Během programu zazní ukrajinská hymna, kterou zazpívá sólista opery Jihočeského divadla Alexander Beň. 

„Přijďte ukázat solidaritu s Ukrajinou, pomáhejte bojujícím i prchajícím Ukrajincům a braňte svobodu našich přátel. Na Ukrajině se bojuje i za nás. Vlajky, transparenty a lidé z Ukrajiny (i ti z Ruska, kteří odsuzují invazi jejich armády na Ukrajinu) jsou vítáni/y,“ napsali organizátoři do popisku událost, na kterou během několika hodin zareagovalo přes 600 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milion chvilek pro demokracii

Štítky Ukrajina, Stojíme za Ukrajinou, invaze, manifestace, Milion Chvilek, České Budějovice, Jihočeské divadlo, Rusko, ruská invaze na Ukrajinu, Martin Kuba, Šimon Heller, Pavel Klíma, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Velík

Skvělá akce, díky za organizaci.

Neděle, 27. února 2022, 12:59Odpovědět

Stojíme za Ukrajinou. Milion chvilek chystá na náměstí manifestaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.