Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Českobudějovičtí otužilci ukončí sezonu akcí Nebuďme chladní

PR článek

Českobudějovičtí otužilci pořádají ve prospěch Centra BAZALKA šestý ročník akce pod heslem „Nebuďme chladní“ aneb ukončení otužilecké sezóny a vítání jara ponorem do řeky Malše. Akce se uskuteční v neděli 20. března 2022 od 14:00 v lokalitě Malého jezu v Českých Budějovicích.

Spolek českobudějovických otužilců Otužilci „Promrzlé pyjavice“ České Budějovice, z.s. se schází pravidelně celou zimu třikrát týdně u Maláku. Skupina čítá okolo třiceti lidí, ve svém středu má zasloužilé veterány: Karla Císaře, Jaromíra Nutila nebo Ladislava Růžičku, kteří mají s otužováním téměř čtyřicetiletou zkušenost. Členové spolku se též pod vedením Markéty Čápové účastní pohárových soutěží v zimním plavání.

„Promrzlé pyjavice“ spolu s Centrem BAZALKA pořádají již šestý ročník akce, která je velmi úspěšná jak mezi veřejností, tak mezi amatérskými otužilci. Během předchozích ročníků se do chladných vod Malše ponořilo skoro 500 lidí. V loňském roce akce musela proběhnout virtuálně, i tak nan ní participovalo na 350 otužilců. A co je nejdůležitější – plavci svou podporou během minulých ročníků pro Centrum BAZALKA získali 167 875,- Kč. Letos podpoří i Magistrát města České Budějovice.

Vanda Polívková, ředitelka Centra BAZALKA komentuje: „Moc se na zánor těšíme – opravdu zahřeje u srdce vědomí, že veřejnost není chladná k postiženým dětem a péči o ně a lidé jsou schopni originálním způsobem přispět. Výtěžek z akce letos přispěje k pokrytí nákladů na poskytování fyzioterapie našim klientům.“

Součástí akce bude jako tradičně recesistický závod otužilců s podporou nafukovacích zvířátek a představení jednotlivých otužileckých skupin operujících v českobudějovickém okrese i celém Jihočeském kraji.  Na akci bude zajištěno zázemí – občerstvení včetně teplého nápoje a prostor k převléknutí do plavek. Startovné činí 100,- Kč a v plné výši putuje na veřejnou sbírku Centra BAZALKA. Na místě bude mít veřejnost možnost podpořit BAZALKU i příspěvkem do kasičky veřejné sbírky. Očekávaná teplota vody bude mezi 3°C - 4°C.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bazalka, otužování, akce, České Budějovice, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí otužilci ukončí sezonu akcí Nebuďme chladní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.