Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Erasmus Student Network CZ získalo první místo v mezinárodní soutěži

PR článek

Erasmus Student Network Česká republika získalo první místo v soutěži ESN Awards za projekt Mentoring Programme. Ocenění bylo českým zástupcům slavnostně předáno v rámci EGM (Erasmus Generation Meeting) Portugal 2022, který se uskutečnil od 7. do 10. června v portugalském Portu. Akce se zúčastnilo 30 studentů z ESN CZ, mezi které patří také studenti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Na programu meetingu byly workshopy, prezentace firem a nábor potenciálních zaměstnanců, Mobility Fair (promo českých vysokých škol s možnostmi Erasmu), předání ESN Awards a galavečer.

Základní myšlenkou mentoringového programu bylo vytvořit silnější vazby mezi bývalou a současnou generací ESN CZ prostřednictvím sdílení znalostí. Program se skládal ze čtyř částí: párování, briefing, neformální sezení a závěr mezi mentorem a mentee. Ve výsledku se bývalí členové znovu připojili k ESN a zvýšili svou motivaci k účasti na současných akcích ESN.

Členové ESN se mohli do tohoto projektu přihlásit jako mentee (tj. ti, kteří jsou mentorovaní) a ex-členové ESN jako mentoři (již pracují a mají zkušenosti z praxe). Poté měly dvojice pravidelná online setkání a hodinové mentoringy.

„Letos bylo do projektu zapojeno cca 15 mentorů a 15 mentee. I já, jako prezident ESN VSTE Budweis, jsem byl jeho součástí a spolupracoval jsem s bývalým členem ESN Hradec Králové – Honzou, který pracuje jako projektový manažer v softwarové firmě,“ říká Zdeněk Petera z Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích.

„Zkušenosti byly jen a jen pozitivní. S Honzou jsme udělali velký kus práce a zaměřovali jsme se především na plánovací/projektové a prezentační dovednosti. Myslím, že hovořím za všechny mentee, když řeknu, že tento projekt má opravdu smysl a je velkým přínosem pro současné studenty, neboť mají možnost poznat člověka z praxe na trochu jiné (více kamarádské) úrovni,“ dodal.

Studentský spolek ESN VŠTE Budweis vznikl pod jménem „Buddy VŠTE“ v roce 2012 z důvodu narůstajícího počtu zahraničních studentů, kteří přijížděli do Českých Budějovic prožít svůj zahraniční studijní pobyt. V roce 2014 se spolek stal oficiálně součástí největší evropské studentské neziskové organizace Erasmus Student Network a byl přejmenován na současné „ESN VŠTE Budweis.“ Úkolem spolku je nejen pomoci přijíždějícím studentům s běžným studentským životem a starostmi, ale rovněž je seznámit s místní kulturou a pomoci jim poznat Českou republiku. Činí tak organizováním různých společenských a zábavných aktivit, sportovních akcí a vzdělávacích projektů. Dále se členové spolku účastní setkání a zasedání pořádaných ostatními českými i zahraničními studentskými spolky v rámci celé organizace Erasmus Student Network.

Ohodnoť článek

Štítky erasmus, Erasmus Student Network CZ, VŠTE, ocenění, projekt, vysoká škola, Erasmus Student Network, České Budějovice, Česko, Porto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Erasmus Student Network CZ získalo první místo v mezinárodní soutěži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.