Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Utajený šéf překvapil v Pekárně Srnín

PR článek

Jarda Bouda, Jihočech, kterého víc, než škola zajímala hospoda. Alkohol, který si natolik oblíbil, ho dostal do několika nepříjemných životních situací, které vyústily až v léčbu alkoholismu. Josef Bukovský, taktéž Jihočech, který vystudoval vysokou školu, otec tří dětí, muž, který miluje svou partnerku Lucii. Člověk, pro kterého je jeho práce doslova vším. A co mají Jarda a Josef společného? Jarda a Josef jsou jedna a tatáž osoba, která se objeví v pořadu Utajený šéf.

Josef Bukovský působil v pekárně Srnín na pozici ekonoma dlouhých patnáct let. Když pak přišla jedinečná životní šance, aby se stal majitelem, neváhal ani chvíli a snažil se svůj sen zrealizovat. Podařilo se. Od roku 2019 stojí v čele Pekárny Srnín. „Když jsem zjistil, že původní majitelé chtějí jít do důchodu, přišlo mi naprosto nemyslitelné, že by ve vedení stál někdo úplně cizí. Někdo, kdo nezná filosofii firmy. To, že zde vyrábíme chutné výrobky poctivou cestou a že zde pracují spolehliví lidé, pro které je pekárna stejně důležitá jako pro mě, bylo mým hnacím motorem k získání firmy. Chtěl jsem za každou cenu zachovat Srnín jako rodinnou firmu, což se mi naštěstí podařilo,“ říká Bukovský.

Díky pořadu Utajený šéf se nyní mohl podívat do své společnosti tak trochu jinak. Tak, jak by se mu to za normálních okolností nikdy nepovedlo. Po oslovení televizí Nova, která dala Josefovi 48 hodin na rozmyšlenou, začal dlouhý, téměř roční kolotoč příprav, kdy pravděpodobně nejnáročnější pro Josefa bylo, že musel zhubnout dvacet pět kilo. A nejenom to. Piercing v obočí, nový účes, křivé zuby a plnovous způsobily to, že při testu masky ho ani vlastní rodina nepoznala. „Naše malá Nelinka ke mně vůbec nechtěla jít, nepoznávala mě, Kristýnka ze začátku také ne, ale podle hlasu jí to pak došlo. Nejvíc se na mě asi zlobila moje partnerka Lucie, když jí došlo, že víkendy, které bych měl trávit s rodinou, jsem trávil v Praze v maskérně. Nakonec jsem si jí ale udobřil, protože jsem si i pro ni přichystal na závěr překvapení,“ přidává Josef.

Celkem se natočilo asi 350 hodin materiálu na čistou hodinu vysílacího času. Štáb zažil při natáčení všechny typy počasí. Od sněžení, vichřice, sluníčka, deště, i bouři. Natáčelo se v exteriérech, i interiérech. Josef navštívil se svým umem Cukrárnu U Kláštera, kde dělal dorty, indiánky a věnečky. Sám ale přiznává, že mu to moc nešlo, bolely ho záda a byl z toho dost unavený. Jeho výrobky vůbec nevypadaly jako to, co dává pekárna zákazníkům na svůj pult. Rozhodně to nebyl jeden stejný kus vedle druhého. V cukrárně v Srníně pak dělal linecké, třené banánky a zelňáky. Třetí den byl na pekárně, kde dělal vánočky, které ho učil Karel Lusk se svou ženou. Ani při této výrobě se mu ale podle jeho slov příliš nedařilo. V Besedě na prodejně pak chtěl zjistit, jak funguje nový koncept. Na každém místě strávil celý jeden den. „Zaměstnanci na mně viděli, že nejsem ve výrobě upřímně moc použitelný. Na jedno místo jsem dokonce dorazil o hodinu později, mistr mi vynadal a vůbec mě pak nešetřil. Což pro mě byla opět známka toho, že opravdu nikdo neví, kdo doopravdy jsem,“  dodává majitel.

Josef Bukovský si díky této zkušenosti uvědomil, jak náročnou práci jeho zaměstnanci dělají, kolik dřiny je za každým výrobkem a kolik lidí stojí za tím, že jeho firma funguje. Jak celý díl vlastně dopadne? Na televizi Nova již 7. června od 20:20 hodin.

A pokud Vás zajímá více informací z natáčení, sledujte Facebook Pekárny Srnín.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pekárna Srnín, pekárna, Srnín, pečivo, utajený šéf, Pekárna Srnín s.r.o., TV Nova, Facebook, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utajený šéf překvapil v Pekárně Srnín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.