Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeský kraj dává start-upům zelenou

PR článek

Jihočeský kraj zintenzivňuje podporu pro začínající podnikatele a start-upy prostřednictvím své akciové společnosti Jihočeský vědeckotechnický park, která 1. června nově vyhlásila dva programy podpory: Jihoczech – soutěž podnikatelských nápadů a Jihočeský akcelerační program.

Na začátek si upřesněme, koho chce Jihočeský kraj podporovat. Jednoznačně jde o osoby nebo týmy se záměrem založit živnost nebo společnost, která vyvíjí nový produkt či službu, inovativním způsobem řeší konkrétní problémy svých budoucích zákazníků a zároveň má potenciál rychlého růstu z hlediska výše tržeb a počtu i kvality zákazníků.

Jihoczech – soutěž podnikatelských nápadů vstupuje do svého již 5. ročníku realizace. Program je připraven pro nositele nových podnikatelských myšlenek, kteří se se domnívají, že nalezli inovativní řešení nějakého problému či mezeru na trhu. Program má v názvu slovo soutěž, ale zdaleka nejde jen o to soutěžit a vyhrát. V první fázi, po ukončení termínu pro přihlášení (14.9.2022), je pro přihlášené nápady připravena série tematicky zaměřených bezplatných workshopů. Soutěžící získají mnoho informací potřebných pro začátek podnikání, ale hlavně se budou potkávat, vyměňovat si zkušenosti, vytvářet komunitu. V této fázi začíná intenzivní práce, kdy se z nápadu stává projekt, pro který se připravuje business plán. A s jeho prezentací se následně soutěží, oslovují se potenciální investoři a případně i vyhrává (vše podrobně na www.jihoczech.cz).

Jihočeský akcelerační program je připraven pro ty, kteří již svůj nápad přivedli k životu, mají založenou živnost nebo společnost a čeká je nelehká fáze, a to uvést první prototypy svých výrobků či služeb na trh, a tím dosáhnout prvních tržeb.

Do programu se mohou hlásit podnikatelské subjekty, které mají sídlo či provozovnu v Jihočeském kraji a historii své existence maximálně 3 roky. Mohou žádat o jednorázovou dotaci ve výši až 150 tisíc korun na výdaje související se zahájením jejich podnikatelské činnosti nebo zintenzivněním stávajících podnikatelských aktivit, které přináší na trh jedinečná či inovativní řešení. Žadatel musí zároveň počítat s tím, že míra dotace činí 75 % uznatelných výdajů a 25 % si hradí ze svého. Konkrétně lze podpořit nákup dlouhodobého majetku, zásob, poradenských služeb, částečně je možné pokrýt také osobní či režijní náklady (vše podrobně na zde).

Ani poskytnutím této podpory možnosti spolupráce s JVTP zdaleka nekončí. Nově založené firmy mohou požádat o pronájem prostor v objektu Jihočeského vědeckotechnického parku. Kromě vybavených kanceláří, laboratoří, technologických hal tím získávají také „dobrou adresu“, být zasídlen ve vědeckotechnickém parku je totiž pozitivním signálem pro obchodní partnery u nás i v zahraničí. Zároveň prostředí JVTP přináší řadu dalších příležitostí, od networkingu, zapojování se do přeshraničních a mezinárodních projektů, snadného přístupu k informacím o nových technologických trendech, vzdělávání, až k expertnímu poradenství a další odborné spolupráci.

Tým zaměstnanců JVTP je připraven vám odpovědět na vaše případné dotazy a těší se na nové podnikatelské nápady, které napomáhají rozvoji našeho regionu. Více informací o nás najdete na www.jvtp.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeský kraj, start-up, Jihoczech, Jihočeský akcelerační program, soutěž, Jihočeský vědeckotechnický park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj dává start-upům zelenou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.