Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rádi byste věděli, jak je na tom vaše paměť? Navštivte mobilní poradnu České alzheimerovské společnosti

PR článek

Česká alzheimerovská společnost otevře v IGY Centru ve dnech 29. a 30. srpna svou mobilní poradnu. Ta je určena pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o tom, jak demenci předcházet, začínají pociťovat problémy s pamětí, případně mají ve svém okolí někoho, komu byla Alzheimerova choroba diagnostikována.

Strach z návštěvy lékaře často způsobuje, že Alzheimerova nemoc není zachycena v jejím počátku. Přitom prevence je doposud nejúčinnější léčbou demence a samotná včasná diagnóza má zásadní vliv na kvalitu života nemocných, potažmo jejich rodin. Mobilní poradny v obchodních centrech si proto kladou za úkol pomoci překonat obavy z první návštěvy u odborníka.

Alzheimerova choroba nastupuje pozvolna. Nejprve se u nemocného zhoršuje krátkodobá paměť a není schopen se starat o běžný chod domácnosti. Následně se dostavují problémy s vyjadřováním, rozhodováním, člověk nedokončuje myšlenky, je zmatenější. Dochází ke změně celé jeho osobnosti. V posledním stádiu nemoci už není schopen se sám o sebe postarat. Demence navíc nepostihuje jen seniory. Až desetina pacientů spadá do věkové kategorie 30-50 let. A odhaduje se, že do roku 2050 se počet nemocných až ztrojnásobí.

Zkušené konzultantky z Domova pro seniory Máj budou návštěvníkům centra k dispozici v přízemí nové budovy po oba dva dny vždy od 9:00 do 18:00. Zájemci se také budou moci objednat na bezplatné měření paměti nebo následnou hlubší konzultaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Česká alzheimerovská společnost, IGY Centrum, Alzheimerova choroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rádi byste věděli, jak je na tom vaše paměť? Navštivte mobilní poradnu České alzheimerovské společnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.