Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Prachatickém muzeu se staví

PR článek

Návštěvníci expozičního prostoru Prachatického muzea se mohou již od čtvrtka 15. září 2022 do 31. prosince 2022 těšit na expozičně-herní výstavu Svět kostiček® z české stavebnice SEVA®. Nabídne světově unikátní expozici převážně vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav Svět kostiček® Petra Šimra. V dětské herně se představí kostičky z dalších stavebnic českých značek Mosaic Color, Combi Car a Seva.

Z české stavebnice SEVA® představí autor výstavy, rekordman a patron projektu Svět kostiček® Petr Šimr jedinečnou vlastní tvorbu, do které se řadí zvířata v životní velikosti, společenské hry, hlavolamy, zvětšeniny konstrukčních dílů stavebnice SEVA, modely kloubových, pásových vozidel, armádní techniky, modelové vozy Tatra a jiná vozidla. Velkým lákadlem budou z kostiček SEVA také detailně propracované modely osobností z historie. Představí se hrabě Drákula, Napoleon Bonaparte a Jan Kámoš Komenský.

Zajímavá je také edice Seva Food a Seva Kitchen, které volně navazují na ediční tovární sadu Seva Rodina-Vaříme z roku 2019. Jedná se o detailně propracované modely pokrmů-například krůtí stehno s rýží a restovanou zeleninou, míchaná vajíčka s pečivem, festivalový kukuřičný klas a dalších jídel. Edice Seva Kitchen nabídne kuchyňské náčiní (klepáček na maso, šťouchadlo na brambory, obracečka na palačinky, naběračka, aj. a samozřejmě kuchyňské nádobí-talíře, číše, ale i pánev nebo hrnce.

Díly použité na modelech vlastní tvorby nejsou nijak lepeny, lakovány ani modifikovány.

V expozici nechybí i dva modely zapůjčené od výrobce "Seva spojuje". Model větrného mlýna je součástí expozice při vstupu do muzea a diorama "Žně" doplňuje výstavní sál v patře. Jedná se o částečně lepené modely z dílny pracovníků výrobce, které jsou standardně motorizované. Z důvodu zabezpečení modelů bez další amortizace pohyblivých částí není již motorizace modelů zavedena. 

Výstavu doplňují taktéž vybrané modely z továrních komerčních sad, jejich oficiální alternativy a modely vlastní tvorby z těchto setů, které byly použity při streamovém pořadu "Seva online skládání", které autor výstavy točil pro výrobce v roce 2021. Jednotlivé díly jsou ke shlédnutí umístěny na serveru Youtube.com.

Výstava nabídne také velkou dětskou hernu o pěti herních zónách s kostičkami Seva®, BLOK®, Mosaic Maxi, Combi Car a Disco. Na pokladně muzea si mohou návštěvníci zakoupit vybrané nové stavebnice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prachatice, muzeum, Prachatické muzeum, výstava, Seva, Napoleon Bonaparte, putovní výstava, Tatra Trucks, YouTube, projekt, herna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Prachatickém muzeu se staví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.